Body Mind Release behandeling op chakraniveau

Wat is BMR | Behandeling op chakraniveau
Hoe jij je voelt, denkt, gedraagt en omgaat met veranderingen in jouw leven wordt voor 95% bepaalt door die specifieke emoties, gevoelens, beperkende angsten en overtuigingen welke zich waar en wanneer in jouw lichaam en onderbewustzijn hebben vastgezet en welke positieve gevoelens jij ooit ‘verloren’ hebt.

Binnen de BMR hebben wij dit volledig in kaart gebracht en kunnen wij gericht de innerlijke oorzaak van jouw ‘klachten’ uittesten. Ik ga hier nu iets verder op in.

Deel jouw lichaam eens in zeven etages of verdiepingen vergelijkbaar met een flat gebouw. Elke etage krijgt energie van een energielichaam of chakra genoemd.

Chakra’s zijn energie knooppunten in ons lichaam die onze energiehuishouding reguleren. Er zijn zeven van deze wielen opgestapeld in een energiekolom die zich van de onderrug tot de kruin uitstrekt en met allemaal een eigen functie en bijbehorend gebied. Een chakra reageert op iemands emotionele, mentale en spiritueel welzijn. Chakra’s ontvangen de vitale levensenergie en distribueren deze naar de delen van het lichaam die zich het dichtst bij ieder chakra bevinden.

Elk chakraniveau heeft een specifiek levensthema
Elk chakraniveau heeft zoals je op het onderstaand plaatje kunt zien te maken met een ‘levensthema’. Het eerste chakraniveau - jouw begane grond, jouw fundament - heeft te maken met ‘zeker zijn’ met betrekking tot huisvesting, financiën, gezondheid, gezin en familie. Met zeker zijn bedoel ik dat je moeiteloos kunt omgaan met veranderingen of problemen op deze gebieden. Je hebt dan voldoende zelfvertrouwen - in jezelf, de ander en het leven - , doel, flexibiliteit, etc. Je valt letterlijk niet om wanneer er aan jouw fundament wordt geschud. Het tweede chakraniveau heeft vooral te maken met zeker voelen en kunnen genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Het derde chakraniveau met zelfvertrouwen en zeker handelen. Het vierde chakraniveau met zeker liefhebben van jezelf en anderen. Etc.

Het eerste chakraniveau ontwikkelt zich in de eerste zeven levensjaren. De tweede in de opvolgende zeven levensjaren enz.

Wanneer jouw body en Mind op alle niveaus' schoon’ zijn, - dus vrij van vastzittende emoties, gevoelens, angsten, etc. - voel je je dus zeker op alle niveaus van zijn.

Verstoringen op chakraniveau
Verstoringen van de hoeveelheid energie (prana en levensenergie) die een chakra in een bepaalt lichaamsgebied geeft, wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door emoties, gevoelens, beperkende overtuigingen en gedachten. Afhankelijk in welke levensfase deze verstoringen zich in jouw 'lichaam en onderbewustzijn' hebben vastgezet, beÍnvloeden deze dus direct het zeker zijn, voelen, handelen, liefhebben, etc. Daarnaast  veroorzaken deze emoties en gevoelens verkrampingen in het deel van het lichaam behorende bij het betreffende chakraniveau.

Hoe jij aan jouw ballast komt en hoe jij positieve expressies kunt verliezen lees je hier.

Beperkende emoties, gevoelens, angsten, onzekerheden welke jij bijvoorbeeld in de eerste zeven levensjaren hebt opgedaan, verstoren in meer of mindere mate het functioneren van jouw fundament, de eerste etage en daarmee het ‘zeker zijn’. Wanneer de vastzittende emoties en gevoelens getriggerd worden door een situatie in jouw leven bijvoorbeeld een ontslag, ruzie in de familie, verhuizing of scheiding, verkrampen deze het weefsel behorende tot dit eerste chakraniveau (pijn in heupen of t.h.v. jouw nieren, krampen in benen). Omdat jouw bijnieren zich tevens op deze ‘eerste etage’ bevinden, resulteert dit in het produceren van adrenaline, nor adrenaline en het alom bekende stresshormoon cortisol. Stress heeft dus altijd te maken met veranderingen of gebeurtenissen welke jouw fundament raken. Blokkades op het tweede chakra niveau zorgen ervoor dat je maar niet kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Angsten en onzekerheden op bijvoorbeeld derde chakraniveau kunnen ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld niet durft te handelen en je letterlijk pijn in je buik krijgt. Kwetsuren op vierde chakraniveau (hartchakra) zorgen ervoor dat jij je Hart niet meer durft te openen voor anderen en ongemakkelijke gevoelens in jouw borststreek kunt ervaren. Angsten en beperkende gevoelens op keelchakraniveau kunnen zorgen voor verkrampingen in jouw nek en dat jij je niet meer 'zeker' durft te uiten. Etc.

Angsten, gevoelens en onzekerheden op het ene niveau kan een invloed hebben op het functioneren van een ander niveau. Zo kan een angst op basis chakraniveau jou ervan weerhouden zeker te spreken (vijfde chakraniveau) of jou ervan te weerhouden zeker te handelen (derde chakraniveau).

Langdurige verstoringen op chakraniveau leiden zo tot specifiek gedrag, gevoelens van spanningen, stress, ziektes en specifieke aandoeningen. Deze verstoringen, klachten en gedragingen zijn binnen het totale Body Mind Release concept volledig op elk chakraniveau in kaart gebracht.

Body Mind Release behandeling
Tijdens een BMR workshop of individueel consult wordt aan de hand van jouw eventuele (fysieke en mentale) klachten, jouw levensproblemen, gedragingen en de wijze waarop jij in het leven staat en naar jouw omgeving kijkt, uitgetest welke (op chakraniveau) emoties, gevoelens, angsten etc. jouw specifieke ‘klachten’ veroorzaken en welke positieve expressies jij verloren hebt. Vervolgens leer jij hoe jij deze specifieke ballast zelfstandig kunt loslaten en jouw positieve expressies weer kunt terughalen. Dit loslaat - en opbouwproces op chakraniveau duurt afhankelijk van jouw klachten ongeveer vier tot zes weken.

Wil jij je weer goed te voelen, meer energie te krijgen, gelukkig te worden, weer doel in jouw leven ervaren en een stap te maken? Maak dan vandaag nog een afspraak met jouw Body Mind Release therapeut voor een gratis intake gesprek. Landelijk zijn er overal Body Mind Release therapeuten Of, doe dan mee met een van onze workshops.