kinderen met gedragsproblemen

ADHD tips voor ouders

Hier vind jij ADHD tips voor ouders. Echter met tips alleen pak je de oorzaak niet aan. Lees hier hoe jij echt het verschil kunt maken voor jouw kind!

Sem is  5 1/2 Jaar. Sem is vanaf zijn geboorte al heel druk, snel boos en in no time op dingen uitgekeken. Op de lagere school heeft zijn juf de handen vol aan hem.  Hij huilt snel wanneer de Juf hem corrigeert. Vervolgens kruipt hij in zijn innerlijke hol. Stil en teruggetrokken. Via de huisarts naar centrum Jeugd en Gezin. Daar was de diagnose voor zijn gedragsproblemen was zo gesteld. Sem heeft ADHD en kreeg kortwerkende Ritalin voorgeschreven. Ondanks deze onderdrukkende medicijnen bleef hij toch nog druk. Vervolgens kreeg hij Langwerkende Ritalin. Na een week zijn ze daar mee gestopt. Sem veranderde door de bijwerkingen  in een zombie. Dan maar terug naar de korte – niet – werkende versie. Zijn ouders zijn radeloos. Wat nu?

Het gebrek aan hulp vanuit haar omgeving dreef Evelien – de moeder van Sem – tot wanhoop. Zo erg zelfs dat het leven voor haar zo weinig meer te bieden had. Uitspreken deed zij dat niet maar innerlijk voerde zij haar strijd met het leven dat zij leidde. Een vriendin haar een tip om een met Hans de Waard te gaan praten, de ontwikkelaar van de Jassentechniek en Body Mind Release.  Zij had hier goede verhalen over gehoord. Hier het verhaal van Evelien.

Hans geeft aan dat medicijnen nooit de oorzaak van gedragsproblemen zoals ADHD aanpakken. Hooguit onderdrukken zij de symptomen. ‘Sem heeft geen ADHD’, zegt Hans. ‘Dat is een stempeltje vanuit de psychiatrie dat op zijn gedrag is geplakt. Sem is hooguit een gevoelige jongen die o.a. de onrust van zijn omgeving oppakt’. Wanneer jij ontspannen bent en iemand in jouw buurt is erg gestrest, dan voel jij dat toch ook? Vaak zeggen we dan, ‘ik word gestrest of moe van jou’. Wanneer je dat voelt dan heb jij zomaar iets overgenomen van die ander. Wanneer jij vrolijk bent en je praat met sombere mensen word jij vanzelf minder vrolijk.

‘Op vergelijkbare wijze is er een wisselwerking tussen kinderen en ouders’, vertelt Hans. Vooral gevoelige kinderen pakken – al tijdens de zwangerschap – zomaar de stress, spanning, boosheid, frustratie, angsten en onzekerheden van hun ouders op. En daardoor hebben de ouders daar wat minder last van.

Tips – voor ons als ouders – om te leren omgaan met ADHD geeft hij dan ook niet. ‘Ook daarmee alleen pak je de ware oorzaak niet aan’, zegt hij. ‘Jij, als moeder kunt het verschil maken voor jouw zoon’.

Dus wanneer ik aan mijzelf zou werken met betrekking tot de Body Mind Release methode zouden de klachten van Sem zomaar kunnen verminderen. En klachten had ik! In mijn ietwat geïsoleerde leven met mijn gezin voelde ik mij vaak gespannen, somber, vermoeid en handelde vanuit angst overbeschermend naar mijn kinderen.

In een individueel traject van vijf weken ben ik onder zijn begeleiding dagelijks vijf tot tien minuten aan de slag gegaan met het gericht loslaten van mijn beperkende gevoelens en overtuigingen. Ook leerde ik mijn positieve gevoelens – welke ik overduidelijk verloren had in mijn leven – weer  terug te halen. Wekelijks had ik een afspraak met Hans en tussendoor mocht ik hem altijd bellen.

Ik was verbaast over het resultaat! Al na de eerste week voelde ik me al meer ontspannen, sliep beter en had veel meer energie. Het viel zelfs de mensen om mij heen op. Ik straalde weer, kon weer genieten en had weer zin in het leven. En het mooiste van alles was dat Sem steeds rustiger werd. Zelfs zijn juf belde ons op met de vraag; “Wat is er met Sem gebeurd”? Hij praat weer, durft vragen te stellen en maakte weer contact met haar en de andere kinderen. Hoe mooi is dat! Op eigen houtje zijn wij vervolgens gestopt met Ritalin.

Ik leef nu veel bewuster en besef dat de ballast die ik bij me draag niet alleen bepaalt hoe ik mij voel, denk en in het leven sta maar tevens een effect heeft mijn omgeving. Ik ben blij voor Sem dat ik de stap genomen heb om met de Body Mind Release methode aan de slag te gaan. Nu heb ik alle tips en  tools om samen met mijn gezin door te blijven groeien.

Evelien

Wij bieden geen ADHD tips voor ouders maar wel een echte oplossing voor kinderen met ADHD symptomen? Wil jij meer weten? Maak dan nu vrijblijvend een afspraak.

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.