angst loslaten

Angst loslaten

Angst loslaten is echt niet moeilijk. Besef dat jij niet bang bent maar dat iets in jou je dat gevoel geeft. Lees hier hoe je weer onbevreesd van het leven kunt genieten.

Iedereen is wel eens bang of angstig. Een angst is niets anders dan een bundeling van bewuste en onbewuste overtuigingen die jou ervan weerhouden iets te gaan doen. Zo heb je natuurlijke overlevingsangsten wanneer ons leven in direct gevaar is. Daar gaat het hier niet over. Het gaat hier om angsten die ons ervan weerhouden een gelukkig leven te leiden. Denk hierbij aan angst om te falen, om opnieuw gekwetst te worden, bindingsangst, verlatingsangst, angst voor tekort of in de steek gelaten te worden. Lees alles over hoe jij angst zelf kunt loslaten.

Hoe komen we aan onze levensangsten?

Angstgevoelens en angstige gedachten komen voort uit vervelende en traumatisch ervaren situaties en gebeurtenissen. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de gevoelens en overtuigingen die wij aan een gebeurtenis gekoppeld hebben. Denk hierbij aan: ‘Als ik mijzelf ‘uit’ dan wordt de ander boos’ of ‘als ik nu mijn gevoel volg, gaat het weer fout’ of ‘als ik mijn hart geef aan iemand dan verlaat deze mij vast weer’.

Angst en angstgevoelens kun je ook zomaar – bewust of onbewust – oppakken door naar de TV te kijken of copy and paste overnemen van de mensen om je heen. Ben je nog niet bang om te vliegen, kijk maar eens naar air crash investigations op Discovery.

Wanneer jouw beperkende gevoelens en overtuigingen in het dagelijkse leven getriggerd worden – door een bepaalde gebeurtenis of ontmoeting – dan verkrampt jouw lichaam en trekken de gekoppelde overtuigingen de beperkende en angstige gedachten aan.

Angst kan jouw leven in meer of mindere mate beheersen en beperken. Zo kan bindingsangst je er structureel van weerhouden een nieuwe relatie aan te gaan. Of faalangst kan je demotiveren op een mooie functie te solliciteren. Hoe dan ook, angst zorgt ervoor dat je stil staat. Hoe kun je angst loslaten?

Geloof me, praten over angst heeft geen zin. Je krijgt hooguit wat bewustwording en leert er zo goed mogelijk mee om te gaan. Met praten over angst houd je de angst juist in stand! Regelmatig worden medicijnen ingezet om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Ook hiermee lossen we de daadwerkelijke oorzaak niet op. Wat helpt dan wel om van je angst af te komen?

Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! Je draagt het hooguit met je mee.

Angst zelf leren loslaten

Binnen de Body Mind Release methode heb ik alle beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die wij als mens bij ons zouden kunnen dragen in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij jou deze zelfstandig en effectief los te laten en jouw ‘verloren’ positieve gevoelens terug te halen. Het gevolg is logisch. Je bent niet meer bang. Met hernieuwde energie en zelfvertrouwen kun je nu je volledige potentieel leven.

Wil jij angst loslaten? Doe dan mee met onze bevrijdende workshop of maak een afspraak voor een individueel BMR traject!

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.