depressie behandeling

Depressie behandeling! Effectieve gerichte aanpak

Wat kun jij doen bij een depressie? Ik geef je waardevolle tips en onze gerichte behandeling om snel weer positiviteit, energie en levensvreugde te krijgen.

We spreken van een depressie wanneer jij twee weken achtereen sombere gevoelens ervaart. Alleen in Nederland gaan volgens het Tribos instituut ongeveer een half miljoen mensen per jaar door een depressieve periode. Depressie lijkt wat vaker voor te komen bij vrouwen van middelbare leeftijd. Zoekt jij een depressie behandeling? Lees hier meer over de innerlijke oorzaak van een depressie en onze gerichte effectieve aanpak voor snel meer positiviteit, energie en levensvreugde.

Jouw ballast bepaalt hoe jij je voelt en denkt!

De ballast die jij bij je draagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denk, handelt en reageert in het leven. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast kleurt tevens het beeld dat jij hebt van jezelf, een ander en het leven. Zo ook jouw toekomstbeeld. Lees hier meer over hoe jouw ballast jouw leven regeert!

De eerste tekenen van somberheid dienen zich vaak aan na een vervelende gebeurtenis of verandering in jouw leven. Zoals verlies, ontslag, teleurstelling, afwijzing, scheiding, relatieproblemen of ziekte. Natuurlijk heb jij tijd nodig om een en ander te verwerken en een plekje te geven. Mits dit natuurlijk niet te lang duurt en jouw leven en gemoedstoestand daaronder te lijden heeft.

Depressie een tekort aan Serotonine?

Depressie zou veroorzaakt worden door een tekort aan bepaalde neurotransmitters in jouw hersenen. Denk hierbij aan Serotonine – het bekende gelukshormoon – adrenaline en dopamine. Mannen maken trouwens twee keer zoveel serotonine aan. Daarom komt depressie ook vaker voor bij vrouwen. Hoe dan ook, een tekort zorgt ervoor dat jij in tegenstelling tot een ander dezelfde werkelijkheid somberder en angstiger beziet.

Maar waardoor ontstaat dit tekort? In mijn ogen wordt dit tekort veroorzaakt na een langere periode waarbij er teveel beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten in jou getriggerd zijn. De beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat jij gaat piekeren en negatief/somber denkt. Hiermee verbruik jij als het ware jouw voorraad Serotonine. Hoe nu verder?

Praten over problemen helpt je niet verder!

Erover praten, klagen en ertegen vechten maakt dit gevoel vaak alleen nog maar erger. Als praten zou helpen dan was je klachtenvrij. Toch? Sterker nog, met klagen houdt je juist de bestaande situatie in stand. Ook levert het je alleen maar negatieve aandacht en projecties op. Eventuele hulp geeft je vaak ook een afhankelijk gevoel. Een stap maken in jouw leven voelt zo als een ware uitdaging. Dat blijft het zolang jij de oorzaak van onze ‘ellende’ buiten jezelf plaatst. Besef nogmaals dat het jouw ballast is die jouw zelfbeeld en jouw mogelijkheden en toekomst inkleuren.

Wanneer jij gaandeweg geen oplossingen of mogelijkheden ziet om met de situatie om te gaan, krijg je wellicht het gevoel vast te zitten. Dit merk je wanneer jij nog vermoeider wordt en jouw positiviteit nog verder verliest. Het is dan tijd om in actie te komen!

Behandeling depressie met antidepressiva

behandeling-depressie-pillenVeel mensen gaan na verloop van tijd terecht naar hun huisarts. Te vaak worden bij een depressie behandeling medicijnen voorgeschreven. Het doel van antidepressiva is het tekort aan neurotransmitters in onze hersenen op te heffen. Het is algemeen bekend dat antidepressiva veel bijwerkingen kunnen geven. Zoals angst en paniekaanvallen.

Veelal worden deze bijwerkingen ook weer onderdrukt door medicijnen. Van een deel van de beschikbare antidepressiva weten we dat deze een verslavend effect hebben. Je komt er dus ook niet zomaar vanaf.  Natuurlijk kan antidepressiva in sommige gevallen het positieve verschil maken. Hoe dan ook, met pillen los je de innerlijke oorzaak van jouw depressie niet op. Hoe jij dat wel doet, lees je verderop!

Geleidelijk afbouwen van antidepressiva!

Let op! Stop ook nooit zomaar met antidepressiva. Doe dit altijd in goed overleg met jouw huisarts of voorschrijvend specialist! Rustig afbouwen is essentieel om ontwenningsverschijnselen en terugval te voorkomen. Veel antidepressiva zijn echter lastig af te bouwen. Om de simpele reden dat je de pillen hooguit in twee kunt delen en in niet meer dan dat! Daarom bestaan er nu speciale antidepressiva afbouwstrips waarmee jij de vervelende onttrekkingsverschijnselen kunt voorkomen. Helaas worden deze speciale afbouwstrips nog niet vergoed door de zorgverzekering. Onbegrijpelijk wat mij betreft! Mijn motto is: Pak altijd óók de innerlijke oorzaak van een depressie aan.

Algemene tips bij een depressie behandeling!

  • Kom letterlijk weer in beweging! Ga wandelen, doe meer aan sport. Bewegen stimuleert de natuurlijke aanmaak van Serotonine.
  • Zonlicht. Ook zonlicht bevordert de aanmaakt van Serotonine.
  • Drink voldoende water en neem even wat extra vitaminen en mineralen. Magnesium, B3 en B6 zijn nodig voor de aanmaak van Serotonine. Lees hier nog meer tips om gezonder te worden!
  • Verminder het eventuele gebruik van alcohol en cafeïne omdat deze angst en paniekaanvallen kunnen triggeren.
  • Neem voldoende nachtrust!

Onze gerichte depressie behandeling met BMR!

effectieve depressie behandelingOnze depressie behandeling is gericht op het effectief loslaten van de ballast die jouw negatieve zelf – en toekomstbeeld veroorzaken. Dit in combinatie met het terughalen van de positieve gevoelens die jij ooit verloren hebt. Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de mogelijke innerlijke oorzaak van een depressie volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor je uittesten.

Vervolgens kunnen wij jou leren deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Hierdoor verandert jouw negatieve zelfbeeld en toekomstbeeld als vanzelf. Je komt met hernieuwde positiviteit, levensenergie en vertrouwen snel weer in beweging.

Wil jij meer weten over deze gerichte BMR depressie behandeling? Neem dan contact met mij op of maak direct een afspraak voor een individueel traject.

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.