ex-loslaten

Ex loslaten! Hier lees jij hoe je dat doet.

Heb je moeite met het loslaten van je ex? Hier mijn waardevolle tips en oplossingen die je helpen jouw leven snel en zonder gemis weer op te pakken.

Als de dag van gisteren herinner ik mij wat er gebeurde.  Zomer 2014. Ik kwam thuis na een vakantie alleen met mijn kinderen en ze was weg! Zij en al haar spullen waren gewoon verdwenen. Was ze zomaar weggegaan, vraag jij je wellicht af? Nee, er was veel aan vooraf gegaan. Maar wat miste ik haar! Ik voelde mij in de steek gelaten en gek genoeg niet alleen door haar! Stress, spanning, malende gedachten en weinig eetlust. Al mijn wanhopige pogingen om haar terug te krijgen leidden tot niets. Het gaf mij hooguit een nog intenser gevoel van afwijzing en onmacht. ‘Hoe kom ik hier in godsnaam doorheen?’, dacht ik. Nu achteraf was dit het belangrijkste groeimoment in mijn leven. En dat gun ik jou ook! Wil jij jouw ex loslaten? Hier lees jij waarom jij iemand mist en wat jij kunt doen om jouw leven weer snel op te pakken.

Jouw ballast bepaalt hoe jij je voelt!

Gaandeweg ons leven hebben wij als gevolg van vervelende situaties beperkende gevoelens en overtuigingen opgedaan. Hierdoor hebben wij tevens positieve gevoelens zoals vertrouwen, doel, levensvreugde, etc. in meer of mindere mate verloren. Deze ballast in combinatie met het gemis van bepaalde positieve gevoelens bepaalt hoe wij ons voelen, denken, handelen en in het leven staan. Beperkende gevoelens en overtuigingen zoals jalousie, afwijzing, falen of niet gehoord of gewaardeerd voelen kunnen getriggerd worden door bijvoorbeeld een scheiding. Hierdoor ervaar jij spanning, stress, malende gedachten.  Maar het is het ‘gemis’ van positieve gevoelens dat bepaalt waarom jij iemand zo kunt missen. Jouw ex loslaten wordt dan lastig. Ik leg dit uit.

Mis ik nou mijn ex of mis ik iets anders?

Jouw ex missen is best oké! Mits het niet te lang duurt en het niet zo’n pijnlijke lading heeft die je helemaal verlamt. Die ‘lading’ komt gek genoeg niet omdat jij die persoon mist, maar omdat jij datgene wat hij of zij onbewust in jouw leven bracht mist.

Om ‘zelfstandig’ te kunnen leven heb jij namelijk een gebalanceerde mix van positieve gevoelens nodig. Denk hierbij aan; zelfvertrouwen, doel, levensvreugde, rust, balans, geluk en succes. Wanneer jij bijvoorbeeld (zelf)vertrouwen mist, sta je niet in jouw eigen kracht! Om toch dat gevoel van vertrouwen te ervaren, voel jij je juist aangetrokken tot mensen die dat wel hebben. Met hem of haar in jouw buurt is het net alsof jij dat gevoel dan óók hebt. We zeggen dan ‘met jou heb ik weer vertrouwen in het leven’. Of, ‘met jou kan ik weer lachen’. Je hebt het gevoel dat je ‘staat’ in het leven. In mijn ogen veroorzaakt dit mede het verliefde of vriendschappelijke gevoel.

Wederzijdse afhankelijkheid

Natuurlijk moet jij ook iets hebben wat de ander mist. Zo ontstaat vaak, zonder dat wij ons daar bewust van zijn, wederzijdse afhankelijkheid. Je leunt dan op elkaars positieve gevoelens. Op vergelijkbare wijze hebben wij natuurlijk meerdere mensen om ons heen aangetrokken die het gemis van onze eigen positieve gevoelens compenseren. Iemand is namelijk niet voor niets jouw partner, goede vriend of vriendin. Toch? In mijn blog over afhankelijkheid loslaten kun jij lezen hoe jij binnen een ‘afhankelijkheidsrelatie’ jouw positieve gevoelens zomaar kunt afgeven en jij daarmee jezelf ‘onaantrekkelijk’ maakt voor die ander.

Jij laat mij vallen!

Wanneer jouw partner om welke reden dan ook uit jouw leven gaat, verdwijnen daarmee ook de positieve gevoelens waarop jij leunde. We zeggen dan ook regelmatig, ‘je laat mij vallen’. In bovenstaand voorbeeld mis je dan weer het (zelf)vertrouwen in jouw leven. Nogmaals, mis jij die ander? Nee, die mis je niet. Je mist jouw zelfvertrouwen. Wanneer jij namelijk  een andere partner ontmoet die vergelijkbare positieve gevoelens heeft, mis jij opeens jouw ex niet meer. Dit is de reden waarom veel mensen steeds weer op dezelfde types vallen. Besef dat een nieuwe partner jouw eventuele innerlijke tekort aan positieve gevoelens niet oplost. Wil jij een structurele oplossing?

Dit is jouw kans om te gaan staan!

leren-loslaten-BMRDeze situatie waarin jij nu zit, is jouw kans om letterlijk in jouw eigen kracht te gaan staan. Geloof mij, ik spreek uit ervaring. Wil jij jouw ex loslaten? Volg dan de volgende stappen!

Stap 1) Accepteer de situatie waarin jij zit. Het is nu eenmaal zo. Lees hier meer over accepteren! Nogmaals, besef dat dit jouw kans is om te gaan staan!
Stap 2) Ga niet steeds bellen of appen. Hierdoor worden jouw beperkende gevoelens en overtuigingen steeds opnieuw getriggerd. Dit versterkt gevoelens als stress, afwijzing, pijn, gemis en valse hoop.
Stap 3) Benoem de positieve eigenschappen / gevoelens die jij zag bij jouw ex. Dit zijn namelijk precies de positieve gevoelens die jij mist! Anders waren deze jou niet opgevallen.
Stap 4) Laat jouw ballast los en haal de positieve gevoelens weer terug die jij mist in jouw leven. Hoe je dat doet?

Ex loslaten door jouw positieve gevoelens weer terug te halen.

Binnen de Body Mind Release methode heb ik de ballast die wij als mens bij ons kunnen dragen in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij jou deze stap voor stap zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Met hernieuwde energie, positiviteit en levensvreugde kom jij weer in beweging. Je staat dan letterlijk in jouw eigen kracht en valt niet meer om.

Wil jij jouw ex loslaten? Ga dan nu met jezelf aan de slag. Doe mee met onze unieke workshop of maak een afspraak voor een individueel BMR traject!

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.