ik zit vast

Ik zit vast! Zo kom je weer in beweging

Ik zit vast! ? Wellicht zit jij in een situatie die niet goed voor jou voelt. Je wilt ‘eruit’ maar je weet niet hoe. Lees hier hoe je weer in beweging komt!

Wie kent het niet? Het gevoel van vastzitten en maar niet vooruit komen. Wellicht zit jij vast in een situatie die niet goed voor jou voelt.  Denk bijvoorbeeld aan saai werk, financieel tekort, relatieproblemen, strijd, eenzaamheid, etc. Je wilt ‘eruit’ maar je weet niet hoe.

Erover praten, klagen en ertegen vechten maakt dit gevoel vaak alleen maar erger. Sterker nog je houdt zo de bestaande situatie in stand. Ik vraag mij dan ook steeds meer af, “wat heeft een ander eraan te weten dat ik wellicht vastzit en wat heb ik er aan dit te delen”? Het levert mij vaak alleen maar negatieve aandacht en projecties op. ‘Het komt goed’, krijg ik dan te horen. Maar hoe dan? Wil ik echt verder komen, kan ik beter met mijzelf aan de slag gaan! Een stap maken in jouw leven voelt zo als een ware uitdaging. Dat blijft het zolang jij innerlijk blijft vechten of vluchten tegen de ‘situatie’ waarin je zit.

Accepteren is de eerste ‘stap’ om weer in beweging te komen!

Het gevoel ‘ik zit vast’ komt namelijk niet door de situatie of gebeurtenis waardoor jij nu voor jouw gevoel vastzit. Het is hooguit de aanleiding. Het komt ook niet door de mensen in jouw omgeving. Dit innerlijke gevoel komt door jouw getriggerde beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze kleuren namelijk de ‘bril’ donker waarmee jij kennelijk de toekomst in kijkt. Denk hierbij aan; ‘ik red het niet alleen’, ‘straks moet ik mijn huis verkopen’ of ‘ hoe moet het met de kinderen’. Door deze gedachten trap jij innerlijk op de rem! De eerste tekenen van ‘vastzitten’ herken je dan ook gelijk. Je verliest positiviteit, hebt minder energie en voelt je gespannen en gestrest.

Het leven is bewegen. Dit betekent dat er veranderingen op jouw pad komen. Deze kunnen leuk maar helaas ook minder leuk zijn. Ook minder leuke gebeurtenissen geven jouw kansen op persoonlijke groei en verbeteringen. De eerste stap om weer in beweging te komen is dat jij accepteert dat dit de situatie is waarin jij zit. Daar kun je niets aan veranderen. Het is gebeurd! Je zal ermee moeten dealen. Nogmaals het komt goed! Maar dan moet je er wel komen. Acceptatie zorgt ervoor dat je weer in beweging komt. Pas dan voel je en weet je wat jou innerlijk tegenhoudt.

Ik zit vast Body Mind Release helpt je verder te komen

Soms weet je dat het tijd is om een andere weg in te slaan. Of het nu op het gebied van een relatie, werk of op een ander vlak is.
Ik geloof dat onze ziel een missie heeft voordat wij ons lichaam ingaan.
Een missie om met steeds meer innerlijke rust en (hernieuwd) vertrouwen ons volle potentieel te ontwikkelen en te (be)leven. Mensen, kansen, gebeurtenissen en relaties komen zo automatisch op ons pad.💫
 
Beperkende overtuigingen en angst hiervoor kunnen ervoor zorgen ervoor dat wij gaandeweg stilstaan, een zijweg inslaan of een ingeslagen pad te ver vervolgen die je doen afwijken van deze missie. Een relatie loopt dan niet meer goed of je ervaart steeds meer weerstand op het werk.
Ook ik weet hoe het is om een ingeslagen weg te ver te (ver)volgen.
Vaak vanuit het verlangen te behouden of opnieuw te verkrijgen van hetgeen goed was. Dit merk ik wanneer de innerlijke weerstand om verder te gaan toeneemt.
 
Geloof me, wanneer jouw laatste resterende mentale protesten en inspanningen zich hebben overgegeven aan de stem van je hart ❤️ weet je dat het tijd is om een ander pad in te slaan en te vertrouwen op de magie van een nieuw begin. 💫

Ballast regeert jouw leven!

Besef dat de eerder genoemde ballast die jij bij je draagt, grotendeels bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handel en reageert in het leven. Het kleurt de bril waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Ook bepaalt deze ballast welke keuzes jij maakt in jouw leven. Ik ga nog een stapje verder. Deze ballast regeert zo ons leven. Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, geluk, vreugde, eigenwaarde, zelfrespect en geluk kun jij zomaar verliezen door vervelende gebeurtenissen.

Zo kom je weer in beweging!

Binnen de Body Mind Release methode heb ik de innerlijke oorzaak van onze levensklachten in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij jou deze zelfstandig los te laten en jouw ‘verloren’ positieve gevoelens weer terug te halen. Hierdoor krijg je snel innerlijke rust, energie en positiviteit. Jij komt dan vanzelf weer in beweging!

Denk jij ‘ik zit vast’? Doe dan weer mee! Sta op en ga met jezelf aan de slag. Maak hier jouw afspraak voor een individueel BMR consult of doe mee met onze bevrijdende workshop.

 
 
 

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.