opleiding
interventiespecialist

In deze driedaagse vervolgopleiding voor gediplomeerde Body Mind Release (BMR) therapeuten leer jij alles over Arbo – en verzuimbegeleiding binnen het bedrijfsleven en hoe jij deze breed inzetbare BMR interventiemethodiek kunt inzetten voor een spoedige, duurzame en vitale re -integratie. Als BMR Interventiespecialist kun jij bedrijfsartsen en bedrijfspsychologen gerichte verzuiminterventies op maat bieden. Deze opleiding wordt drie keer per jaar gegeven.

Gratis open dagen

Start data

Advies nodig?

 • Driedaagse erkende opleiding
 • 3,5 ECTS
 • Klassikaal onderwijs
 • Kosten: EUR 766

Gratis open dagen

 • 2 maart 2022
 • 4 mei 2022
 • 22 juni 2022
 • 31 augustus 2022
 • 26 oktober 2022

Start data

 • 20-22 april 2022
 • 21-23 september 2022

Advies nodig?

Meer mogelijkheden als interventiespecialist!

Op dit moment zijn wij als Body Mind Release Nederland een re-integratiebureau aan het opzetten om mensen die in de WW of WIA zitten – via het UWV – gerichte BMR trajecten aan te kunnen bieden. Zodat zij met meer energie levensvreugde, positiviteit, (zelf)vertrouwen en toekomstperspectief hun weg terug in de maatschappij kunnen hervinden.

Daarnaast zijn en worden allerlei samenwerkingsvormen opgezet met het bedrijfsleven en instanties puur gericht om mensen op alle vlakken te ondersteunen in een fijn, positief en gelukkig leven. Met deze opleiding tot Body Mind Release interventiespecialist verbreed jij jouw mogelijkheden als therapeut waardoor jouw praktijk nog beter kan gaan lopen.

Inhoud van de erkende opleiding

Deze driedaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut interventiespecialist wordt twee keer per jaar gegeven.  Deze opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen.

Wat leer jij in deze opleiding tot Body Mind Release Interventiespecialist?

 • Jij leert alles over de verschillende verzuim- en vitaliteitstrajecten, spoor 1 en spoor 2 trajecten, interne en externe arbodiensten, wet poortwachter, et cetera.
 • We bespreken bestaande reguliere behandelingen, algemeen medicijngebruik, tips en natuurlijk onze gerichte aanpak bij veelvoorkomende verzuimklachten.
 • Verder bespreken wij hoe je omgaat met ziektebaat en onze benadering en ondersteuning bij fysieke aandoeningen.
 • Je leert hoe jij de succescirkel kunt toepassen om de vaardigheden en competenties van jouw cliënt te verbeteren.
 • Deze opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke toetsing.

Details & Prijzen van de opleiding

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot Interventiespecialist zijn: EUR 766,-

Dit omvat:
 • Drie intensieve trainingsdagen.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Schriftelijk examen en diplomering.
 • Vermelding website.
Erkenning

Meer informatie hierover volgt.

Accreditaties

Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG

 • SBU opbouw | Totaal 98 uren = 3,5 ECTS punten
 • Klassikaal: 24 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 4 uur
 • Zelfstudie: 60 uur
UWV

Deze opleiding Interventiespecialist valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Stuur mij deze offerte.

Plaats & Data opleiding interventiespecialist

Driedaagse vervolgopleiding tot erkend Body Mind Release Interventiespecialist.

Data
 • 20 – 22 april 2022
 • 21 – 23 september 2022
Locatie

Body Mind Release & Jassentechniek center. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Ervaringen Cursisten opleiding interventiespecialist

Mirjam Scheerman

Body Mind Release de nieuwe ‘Way of Life’

Ik wil je heel erg bedanken. Door Body Mind Release is er een wereld voor me open gegaan. En ik heb het gevoel dat Body Mind Release de nieuwe ‘Way of Life’ wordt. Voor iedereen! Dat is mijn droom. Ie...
Lees meer

Body Mind Release de nieuwe ‘Way of Life’

Ik wil je heel erg bedanken. Door Body Mind Release is er een wereld voor me open gegaan. En ik heb het gevoel dat Body Mind Release de nieuwe ‘Way of Life’ wordt. Voor iedereen! Dat is mijn droom. Iedereen om mij heen is ok zo enthousiast.

Mirjam Scheerman

Martin Smit

Super enthousiast!

Tijdens deze opleiding heb ik waardevolle tools en inzichten gekregen om mensen echt te ondersteunen met het oplossen van hun klachten. Ik ben super enthousiast over de resultaten, de zelfverantwoorde...
Lees meer

Super enthousiast!

Tijdens deze opleiding heb ik waardevolle tools en inzichten gekregen om mensen echt te ondersteunen met het oplossen van hun klachten. Ik ben super enthousiast over de resultaten, de zelfverantwoordelijkheid van de cliënt en de brede toepasbaarheid van deze methode.

Martin Smit

Saskia Markestein

Dit gun ik iedereen!

De Body Mind Release opleiding is bijzonder! Je ontvang diepgaande inzichten over jezelf en zet direct stappen op persoonlijk en professioneel vlak. Body Mind Release heeft mijn praktijk enorm verrijk...
Lees meer

Dit gun ik iedereen!

De Body Mind Release opleiding is bijzonder! Je ontvang diepgaande inzichten over jezelf en zet direct stappen op persoonlijk en professioneel vlak. Body Mind Release heeft mijn praktijk enorm verrijkt. De snelle positieve resultaten bij mijn clienten maken mij blij. Dit is wat ik iedereen gun!

Saskia Markestein

Lotte van der Biezen

Heerlijk! Niet praten maar doen.

Mijn ervaring is dat Body Mind Release een onnodig lang zorgtraject bij jongeren en jongvolwassene voorkomt. Niet praten, maar doen geeft snelle en duurzame resultaten! Cliënten die ik heb behandeld g...
Lees meer

Heerlijk! Niet praten maar doen.

Mijn ervaring is dat Body Mind Release een onnodig lang zorgtraject bij jongeren en jongvolwassene voorkomt. Niet praten, maar doen geeft snelle en duurzame resultaten! Cliënten die ik heb behandeld geven aan dat zij snel zelfvertrouwen hebben gekregen en lekker in hun vel zitten.

Lotte van der Biezen

Brenda Steijvers

Beste wat mij is overkomen!

Als iemand mij vraagt wat is het beste dat jou is overkomen vorig jaar? Zeg ik steevast ‘de opleiding tot Body Mind Release therapeut’.

Beste wat mij is overkomen!

Als iemand mij vraagt wat is het beste dat jou is overkomen vorig jaar? Zeg ik steevast ‘de opleiding tot Body Mind Release therapeut’.

Brenda Steijvers

Ellen Brian

Nooit eerder zo enthousiast!

Dank je wel voor de geweldige cursusdagen van de opleiding Body Mind Release therapeut! Ik geloof niet dat ik eerder zo enthousiast ben geweest en zoveel geloof heb gehad in een methode. Ik heb zo’n z...
Lees meer

Nooit eerder zo enthousiast!

Dank je wel voor de geweldige cursusdagen van de opleiding Body Mind Release therapeut! Ik geloof niet dat ik eerder zo enthousiast ben geweest en zoveel geloof heb gehad in een methode. Ik heb zo’n zin om er mee aan de slag te gaan.

Ellen Brian

Marijke van Ginkel

Marijke van Ginkel

Briljant!

Briljant! Ook voor vrij nuchtere mensen (zoals ikzelf ben) is dit een zeer interessante en briljante methode. Echt een aanrader!

Briljant!

Briljant! Ook voor vrij nuchtere mensen (zoals ikzelf ben) is dit een zeer interessante en briljante methode. Echt een aanrader!

Marijke van Ginkel

Katja Vledder Bos

Helder en motiverend!

Jouw passie en bevlogenheid zijn bewonderenswaardig alsmede je betrokkenheid bij je cursisten. Je zuigt tijdens de opleidingsdagen de student mee in de wereld van de Body Mind Release. Je uitleg is he...
Lees meer

Helder en motiverend!

Jouw passie en bevlogenheid zijn bewonderenswaardig alsmede je betrokkenheid bij je cursisten.

Je zuigt tijdens de opleidingsdagen de student mee in de wereld van de Body Mind Release. Je uitleg is helder en zo motiverend.

Katja Vledder Bos

Joke Diepvens

Alle puzzelstukjes vallen in elkaar!

Wauw! Wat een heerlijk gevoel wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De Body Mind Release methode is down-to-earth, helder, effectief én snel! Het brengt het beste in jezelf naar boven, op alle...
Lees meer

Alle puzzelstukjes vallen in elkaar!

Wauw! Wat een heerlijk gevoel wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De Body Mind Release methode is down-to-earth, helder, effectief én snel! Het brengt het beste in jezelf naar boven, op alle vlakken. Nog nooit stond ik met zoveel vertrouwen in het leven. Dank je wel Hans!

Joke Diepvens

Caroline

Neemt de werkelijke oorzaak van levensklachten weg

In mijn praktijk, waarin ik al jarenlang andere therapieën aanbood, begon ik in de loop der tijd iets te missen. Namelijk het aan kunnen pakken van datgene dat de mensen werkelijk belast. Je kunt wel...
Lees meer

Neemt de werkelijke oorzaak van levensklachten weg

In mijn praktijk, waarin ik al jarenlang andere therapieën aanbood, begon ik in de loop der tijd iets te missen. Namelijk het aan kunnen pakken van datgene dat de mensen werkelijk belast. Je kunt wel ondersteunen en de klachten tijdelijk wegnemen of draaglijk maken, maar dat voelde uiteindelijk toch niet als mijn missie. Ik ging mijn werk met steeds minder passie en overtuiging doen, terwijl ik ondertussen probeerde uit te vinden hoe ik dat aanpakken van de ballast bij mijn cliënten zou kunnen bereiken. En toen ontdekte ik Body Mind Release! Dit bleek de sleutel. Deze therapie neemt de werkelijke oorzaak van levensklachten weg, en wat een mooie resultaten heb ik hiermee al gezien! Mijn enthousiasme is weer helemaal terug. Ik ben zo dankbaar dat Body Mind Release is uitgevonden, en dat ik ermee mag werken!

Caroline

opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut

Marloes Slegtenhorst

Vlinders in mijn buik!

Heel erg bedankt! Ik heb echt een soort van vlinders in mijn buik door de opleiding Body Mind Release therapeut. Voor mijn gevoel begrijp ik nu nog beter waarom ik iets doe en wat het te logische te v...
Lees meer

Vlinders in mijn buik!

Heel erg bedankt! Ik heb echt een soort van vlinders in mijn buik door de opleiding Body Mind Release therapeut. Voor mijn gevoel begrijp ik nu nog beter waarom ik iets doe en wat het te logische te verwachten resultaat zal zijn. Super pragmatisch! Dat geeft mij als therapeut veel vertrouwen.

Marloes Slegtenhorst

Nico Scholten

Volledig aan mijn verwachtingen heeft voldaan

Ik heb juist geen 10 als waardering gegeven, omdat ik merk dat de trainer/founder van de Body Mind Release methodiek, deze methode blijft fine tunen en dat is mooi om te ervaren. Het is dus geenszins...
Lees meer

Volledig aan mijn verwachtingen heeft voldaan

Ik heb juist geen 10 als waardering gegeven, omdat ik merk dat de trainer/founder van de Body Mind Release methodiek, deze methode blijft fine tunen en dat is mooi om te ervaren.
Het is dus geenszins een statische en in beton gegoten opleiding.
De inhoud evolueert niet alleen mee met de bewustzijnsontwikkeling van de studenten maar ook met de ontwikkeling van de maatschappij als geheel.
De 9 is een eerder een aanmoediging om scherp te blijven en op dit pad door te gaan, dan dat het een punt van kritiek wil zijn om een manco te signaleren.
Dank voor deze fantastische opleiding die op alle punten(didactisch, inhoudelijk en v.w.b. de vormgeving) volledig aan mijn verwachtingen heeft voldaan.
Chapeau.

Nico Scholten

Marike Hylkema Body Mind Release therapeute

Marike Hylkema

Vol vertrouwen laat ik deze cliënt vandaag tijdens een mooie wandeling “los”

Ze zei het zo mooi… ik heb mijn BAGGER losgelaten en ervaar nu weer VRIJHEID! Weg stress en gepieker, ik sta weer in mijn KRACHT en ik ervaar weer ENERGIE, LEVENSLUST, en CREATIVITEIT… en...
Lees meer

Vol vertrouwen laat ik deze cliënt vandaag tijdens een mooie wandeling “los”

Ze zei het zo mooi… ik heb mijn BAGGER losgelaten en ervaar nu weer VRIJHEID! Weg stress en gepieker, ik sta weer in mijn KRACHT en ik ervaar weer ENERGIE, LEVENSLUST, en CREATIVITEIT… en dat in 2 maanden tijd… wat een verschil.. ik luister met een smile naar al haar enthousiaste plannen voor de toekomst.. vol vertrouwen laat ik deze cliënt vandaag tijdens een mooie wandeling “los”.. we kijken nog een keer naar haar resultaten, verbluft.. maar ik zie haar weer met die smile vol energie.. 🙏🍀 stralend zwaai ik haar uit.. 🧡

Marike Hylkema

Marjanka Heesemans

Wat heb ik genoten

Mooie opleidingsdagen gehad! Wat heb ik genoten en veel geleerd! Hans spreekt zo levendig en vol passie, de dagen vlogen voorbij!

Wat heb ik genoten

Mooie opleidingsdagen gehad! Wat heb ik genoten en veel geleerd!
Hans spreekt zo levendig en vol passie, de dagen vlogen voorbij!

Marjanka Heesemans

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteitscoach