opleiding
interventiespecialist

opleiding Body mind release interventiespecalist

In deze driedaagse vervolgopleiding voor gediplomeerde Body Mind Release (BMR) therapeuten leer jij alles over Arbo – en verzuimbegeleiding binnen het bedrijfsleven en hoe jij deze breed inzetbare BMR interventiemethodiek kunt inzetten voor een spoedige, duurzame en vitale re -integratie. Als BMR Interventiespecialist kun jij bedrijfsartsen en bedrijfspsychologen gerichte verzuiminterventies op maat bieden. Deze opleiding wordt drie keer per jaar gegeven

Algemene informatie

diploma& terugkomdag

praktische informatie & open dagen

details & prijzen

plaats, data & inschrijven

ervaringen

uwv, erkenning, accreditatie

FAQ

algemene informatie

Wat leer jij in deze opleiding tot BMR Interventiespecialist?

 • Jij leert alles over de verschillende verzuim- en vitaliteitstrajecten, spoor 1 en spoor 2 trajecten, interne en externe arbodiensten, wet poortwachter, etcetera.
 • We bespreken bestaande reguliere behandelingen, algemeen medicijngebruik, tips en natuurlijk onze gerichte aanpak bij veelvoorkomende verzuimklachten.
 • Verder bespreken wij hoe je omgaat met ziektebaat en onze benadering en ondersteuning bij fysieke aandoeningen.
 • Je leert hoe jij de succescirkel kunt toepassen om de vaardigheden en competenties van jouw client te verbeteren.
 • Deze opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke toetsing.

Schriftelijk examen & diploma

Diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Na een positief resultaat ontvang jij jouw diploma tot erkend interventiespecialist. Tevens krijg je dan het logo t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg je tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. 

praktische informatie & open dagen

Informatie over de opleiding
 • Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: Gediplomeerd BMR therapeut.
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.
 
Open dagen
Wil je meer weten wat onze erkende topopleidingen voor jou en jouw cliënten kan betekenen? Kom dan naar een van onze gratis open dagen.
Tijdens deze open dagen kun jij: 
 • Een presentatie bijwonen van Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Deze bevrijdende methodiek zelf ervaren
 • Al het lesmateriaal bekijken
 • Praten met bestaande BMR therapeuten
In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen van deze unieke breed inzetbare en effectieve Body Mind Release methodiek. Wanneer jij een startende therapeut bent, geeft hij je tips en adviezen om een goedlopende praktijk op te bouwen. Tevens geeft hij zo nodig uitleg over eventuele opleidingsvergoedingen via het UWV. 

details & prijzen

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot Interventiespecialist zijn: EUR 766,-

Dit omvat:

 • Drie intensieve trainingsdagen. 
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Schriftelijk examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release therapeut

Jij kunt de kosten van deze opleiding tot Body Mind Release therapeut minus EUR 250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel dan oplopen tot zelfs 52%. Naast de opleidingskosten kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

plaats, data & inschrijven - vervolgopleidingen

ervaringen

"Vlinders in mijn buik!"​
"Vlinders in mijn buik!"

Heel erg bedankt! Ik heb echt een soort van vlinders in mijn buik door de opleiding Body Mind Release therapeut. Voor mijn gevoel begrijp ik nu nog beter waarom ik iets doe en wat het te logische te verwachten resultaat zal zijn. Super pragmatisch! Dat geeft mij als therapeut veel vertrouwen.

MARLOES SLEGTENHORST - BMR THEREPEUT

"Super enthousiast!"​
"Super enthousiast!"

“Tijdens deze opleiding heb ik waardevolle tools en inzichten gekregen om mensen echt te ondersteunen met het oplossen van hun klachten. Ik ben super enthousiast over de resultaten, de zelfverantwoordelijkheid van de cliënt en de brede toepasbaarheid van deze methode”.

MARTIN SMIT - BMR THERAPEUT

"Dit gun ik iedereen!"​
"Dit gun ik iedereen!"

“De Body Mind Release opleiding is bijzonder! Je ontvang diepgaande inzichten over jezelf en zet direct stappen op persoonlijk en professioneel vlak. BMR heeft mijn praktijk enorm verrijkt. De snelle positieve resultaten bij mijn clienten maken mij blij. Dit is wat ik iedereen gun!

SASKIA MARKESTEIN - BMR THERAPEUT

UWV, ERKENNING & accreditaties

UWV
Deze opleiding Interventiespecialist valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Stuur mij deze offerte.

Erkenning

Meer informatie hierover volgt. 

Accreditaties
Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
 • SBU opbouw | Totaal 98 uren = 3,5 ECTS punten 
 • Klassikaal: 24 uur 
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 4 uur
 • Zelfstudie: 60 uur

Onze HBO opleidingen tot erkend therapeut

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onze erkende Body Mind Release therapeut opleidingen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. 

Is de opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut geschikt voor mij?

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen.

Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

 

Wat zijn de toelatingseisen om de opleiding tot Body Mind Release therapeut te kunnen volgen?

Voor deelname alle Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Zijn de Body Mind Release therapeut opleidingen erkend?

Body Mind Release valt onder Jassentechniek Nederland. Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden.

Daarnaast zijn alle Body Mind Release therapeut opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATC, FAGT, LVNG, VBAG, VIV, VVET en de NVST.
Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde VAKOPLEIDING tot BODY MIND RELEASE EXPERT. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd.

Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

Kan ik jullie opleidingen via het UWV volgen?

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Kan ik met een diploma Body Mind Release therapeut direct mijn eigen praktijk starten?

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten.

Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen.

Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Worden mijn consulten als Body Mind Release therapeut vergoed door zorgverzekeraars?

Consulten van een Body Mind Release therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Body Mind Release therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie.

Om dat te doen heb jij naast een vakopleiding zoals Body Mind Release Expert tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit.

Hoeveel deelnemers zijn er per opleiding?

Als Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak.

Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.

© Copyright 2020 | Hans de Waard | Algemene voorwaarden | Privacy statement Disclaimer | Alle rechten voorbehouden

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.