opleiding
Jassentechniek therapeut

OPLEIDING JASSENTECHNIEK THERAPEUT

 • Algemeen
 • Inhoud
 • Details & Prijzen
 • Plaats & Data
 • FAQ

Susan heeft moeite om haar eigen energie vast te houden. Ze voelt zich vaak een (energetische) spons en moe. Susan is erg gevoelig voor sferen en emoties van anderen. Hierdoor voelt zij zich regelmatig ongemakkelijk, onrustig, gespannen en onzeker. Dit beperkt haar vrijheid en sociale leven. Wist jij dat een op de vijf mensen hooggevoelig is? Overgevoeligheid betekend dat jouw natuurlijke energetische bescherming in bepaalde mate weg is. Hierdoor pak je eenvoudig ballast van anderen op en geef jij zomaar jouw energie weg. Deze - extra - ballast zorgt voor veel levensklachten. 

In deze driedaagse opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut leer jij om bij cliënten zoals Susan deze ballast in de vorm van metaforische 'Jassen' uit te doen en te vervangen voor positieve ondersteunende Jassen. Hiermee geef jij haar net dat zetje wat zij nodig heeft om zich weer goed te voelen en in beweging te komen. Om vervolgens met hernieuwde energie, ruimte en rust stap voor stap zelfstandig met zichzelf aan de slag te kunnen gaan. 

Wat leer jij in deze driedaagse opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut?

 • Jij leert welke ballast - lees jassen - wij als mens - in theorie - bij ons zouden kunnen dragen.
 • Je leert alles over hooggevoeligheid en de innerlijke oorzaak hiervan.
 • Je de unieke Jassentechniek methode om allerlei vormen van ballast als metaforische 'jassen' bij cliënten uit te trekken en positieve / beschermende jassen aan te trekken. 
 • Je leert energetische beïnvloedingen te herkennen, te testen en met behulp van jouw Hogere Zelf effectief te verwijderen.
 • Je leert allerlei transformatie-technieken en tools waarmee jij jouw cliënt kunt ondersteunen gedurende het gehele behandelingstraject.
 • Je leert om zonodig de woon- en werkomgeving van cliënten effectief te ontstoren.
 • Deze opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. 
Informatie over de opleiding
 • Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek en Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf MBO denk niveau
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.
 

Diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Tijdens dit praktijkexamen wordt tevens jouw theoretische kennis getoetst. Na een positief resultaat ontvang jij jouw diploma tot erkend Jassentechniek therapeut. Tevens krijg je dan het logo t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg je tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. 

Open dagen
Wil je meer weten wat onze erkende topopleidingen voor jou en jouw cliënten kan betekenen? Kom dan naar een van onze gratis open dagen.
Tijdens deze open dagen kun jij:
 • Een presentatie bijwonen van Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek methode.
 • Het bevrijdende effect van deze unieke methodiek zelf ervaren
 • Het lesmateriaal bekijken

In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen van deze unieke Jassentechniek methodiek. Wanneer jij een startende therapeut bent, geeft hij je tips en adviezen om een goedlopende praktijk op te bouwen. Tevens geeft hij zo nodig uitleg over eventuele opleidingsvergoedingen via het UWV.

De totale kosten van deze opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut zijn: EUR 766,- 

Dit omvat:

 • Drie aansluitende intensieve trainingsdagen.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-

Jaarlijkse kosten

 • Verplichte oefendag: EUR 170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website EUR 45,-
 
Erkenning
Meer informatie hierover volgt.
 
 • SBU opbouw | Totaal 98 uren = 3,5 ECTS punten
 • Klassikaal: 24 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 4 uur
 • Zelfstudie: 60 uur
 
UWV
Deze opleiding tot Jassentechniek valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.
 
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Data
23 - 25 juni 2021
27 - 29 oktober 2021
 
Locatie
Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Is de opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut geschikt voor mij?

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen. Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

Wat zijn de toelatingseisen om de opleiding tot Jassentechniek therapeut te kunnen volgen?

Voor deelname alle Jassentechniek en Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Is deze opleiding tot Jassentechniek therapeut erkend erkend?

Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden. Daarnaast zijn al onze opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Het KTNO heeft al onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd. Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

Kan ik jullie opleidingen via het UWV volgen?

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Kan ik met een diploma Body Mind Release therapeut direct mijn eigen praktijk starten?

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten. Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Worden mijn consulten als Jassentechniek therapeut vergoed door zorgverzekeraars?

Consulten van een Jassentechniek therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Jassentechniek therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie. Om dat te doen heb jij diploma’s nodig van natuurgerichte opleidingen zoals Body Mind Release en Jassentechniek met voldoende ECTS punten. En tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit.

Hoeveel deelnemers zijn er per opleiding?

Als Jassentechniek therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release en de Jassentechniek voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak. Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes. Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.
 • Driedaagse opleiding
 • MBO niveau – 3.5 EC
 • Klassikaal onderwijs

Heb je advies nodig?

0412 – 655987 

Startdata

 • 23 – 25 juni 2021
 • 27 – 29 oktober 2021

OPLEIDING JASSENTECHNIEK THERAPEUT ​

Susan heeft moeite om haar eigen energie vast te houden. Ze voelt zich vaak een (energetische) spons en moe. Susan is erg gevoelig voor sferen en emoties van anderen. Hierdoor voelt zij zich regelmatig ongemakkelijk, onrustig, gespannen en onzeker. Dit beperkt haar vrijheid en sociale leven. Wist jij dat een op de vijf mensen hooggevoelig is? Overgevoeligheid betekend dat jouw natuurlijke energetische bescherming in bepaalde mate weg is. Hierdoor pak je eenvoudig ballast van anderen op en geef jij zomaar jouw energie weg. Deze – extra – ballast zorgt voor veel levensklachten. 

In deze driedaagse opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut leer jij om bij cliënten zoals Susan deze ballast in de vorm van metaforische ‘Jassen’ uit te doen en te vervangen voor positieve ondersteunende Jassen. Hiermee geef jij haar net dat zetje wat zij nodig heeft om zich weer goed te voelen en in beweging te komen. Om vervolgens met hernieuwde energie, ruimte en rust stap voor stap zelfstandig met zichzelf aan de slag te kunnen gaan. 

Wat leer jij in deze driedaagse opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut?

 • Jij leert welke ballast – lees jassen – wij als mens – in theorie – bij ons zouden kunnen dragen.
 • Je leert alles over hooggevoeligheid en de innerlijke oorzaak hiervan.
 • Je de unieke Jassentechniek methode om allerlei vormen van ballast als metaforische ‘jassen’ bij cliënten uit te trekken en positieve / beschermende jassen aan te trekken. 
 • Je leert energetische beïnvloedingen te herkennen, te testen en met behulp van jouw Hogere Zelf effectief te verwijderen.
 • Je leert allerlei transformatie-technieken en tools waarmee jij jouw cliënt kunt ondersteunen gedurende het gehele behandelingstraject.
 • Je leert om zonodig de woon- en werkomgeving van cliënten effectief te ontstoren.
 • Deze opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. 
Informatie over de opleiding
 • Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek en Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf MBO denk niveau
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.
 

Diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Tijdens dit praktijkexamen wordt tevens jouw theoretische kennis getoetst. Na een positief resultaat ontvang jij jouw diploma tot erkend Jassentechniek therapeut. Tevens krijg je dan het logo t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg je tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. 

Open dagen
Wil je meer weten wat onze erkende topopleidingen voor jou en jouw cliënten kan betekenen? Kom dan naar een van onze gratis open dagen.
Tijdens deze open dagen kun jij:
 • Een presentatie bijwonen van Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek methode.
 • Het bevrijdende effect van deze unieke methodiek zelf ervaren
 • Het lesmateriaal bekijken

In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen van deze unieke Jassentechniek methodiek. Wanneer jij een startende therapeut bent, geeft hij je tips en adviezen om een goedlopende praktijk op te bouwen. Tevens geeft hij zo nodig uitleg over eventuele opleidingsvergoedingen via het UWV.

De totale kosten van deze opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut zijn: EUR 766,- 

Dit omvat:

 • Drie aansluitende intensieve trainingsdagen.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-

Jaarlijkse kosten

 • Verplichte oefendag: EUR 170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website EUR 45,-
 
Erkenning
Meer informatie hierover volgt.
 
 • SBU opbouw | Totaal 98 uren = 3,5 ECTS punten
 • Klassikaal: 24 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 4 uur
 • Zelfstudie: 60 uur
 
UWV
Deze opleiding tot Jassentechniek valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.
 
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Data
23 – 25 juni 2021
27 – 29 oktober 2021
 
Locatie
Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.
“Alle puzzelstukjes vallen in elkaar!”
“Wauw! Wat een heerlijk gevoel wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De Body Mind Release methode is down-to-earth, helder, effectief én snel! Het brengt het beste in jezelf naar boven, op alle vlakken. Nog nooit stond ik met zoveel vertrouwen in het leven. Dank je wel Hans!”
Joke Diepvens BMR therapeute – Life Coach & Yoga docente

“BMR de nieuwe ‘Way of Life'”
Ik wil je heel erg bedanken. Door BMR is er een wereld voor me open gegaan. En ik heb het gevoel dat BMR de nieuwe ‘Way of Life’ wordt. Voor iedereen! Dat is mijn droom. Iedereen om mij heen is ook zo enthousiast.
Mirjam Scheerman, BMR therapeute i.O

“Beste wat mij is overkomen!”
Als iemand mij vraagt wat is het beste dat jou is overkomen vorig jaar? Zeg ik steevast ‘de opleiding tot BMR therapeut’.
Brenda Steijvers, BMR therapeute i.o.

Is de opleiding tot erkend Jassentechniek therapeut geschikt voor mij?

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen. Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

Wat zijn de toelatingseisen om de opleiding tot Jassentechniek therapeut te kunnen volgen?

Voor deelname alle Jassentechniek en Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Is deze opleiding tot Jassentechniek therapeut erkend erkend?

Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden. Daarnaast zijn al onze opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Het KTNO heeft al onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd. Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

Kan ik jullie opleidingen via het UWV volgen?

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Kan ik met een diploma Body Mind Release therapeut direct mijn eigen praktijk starten?

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten. Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Worden mijn consulten als Jassentechniek therapeut vergoed door zorgverzekeraars?

Consulten van een Jassentechniek therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Jassentechniek therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie. Om dat te doen heb jij diploma’s nodig van natuurgerichte opleidingen zoals Body Mind Release en Jassentechniek met voldoende ECTS punten. En tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit.

Hoeveel deelnemers zijn er per opleiding?

Als Jassentechniek therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release en de Jassentechniek voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak. Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes. Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.

06 – 54 95 42 34

De Jassentechniek is een unieke methodiek die jou en mij in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid van deze energetische ballast – lees jassen – los te laten. Ervaar het zelf!

Bestel hier het e-book de Jassentechniek incl. audio met Jassentechniek sessie.

Onze HBO opleidingen tot erkend therapeut

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding interventie specialist

Opleiding body mind release master

Opleiding interventie specialist oncologie

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding body mind release master

Opleiding interventie specialist

Opleiding interventie specialist oncologie

Leefstijl & vitaliteits- coach

Yin yoga docenten opleiding

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteitscoach

Opleiding interventie specialist

Opleiding interventie specialist oncologie

Yin yoga docenten opleiding