leren loslaten

Leren Loslaten! Tips waarmee het lukt

Leren loslaten is niet moeilijk. Hier mijn tips en methodiek om je snel en effectief vrij te maken van al jouw beperkende gevoelens en overtuigingen.

‘Laat toch los’ is een veelgebruikte uitspraak in ons dagelijkse leven. We zeulen dan kennelijk al een tijdje rond met een beperkend gevoel, een angst of hardnekkige negatieve gedachten over onszelf een ander of een situatie. Het zijn vaak de metaforische schippers aan wal die deze woorden naar ons toe uitspreken. De vraag is: Hoe dan? Hoe laat ik het dan los? Ik geef jou onderstaand een aantal waardevolle tips zodat jij vandaag nog effectief kunt leren loslaten.

Wist je dat de beperkende gevoelens en overtuigingen die jij bij je draagt voor 95% bepalen hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert in het leven. Deze ballast bepaalt ook of jij je geraakt voelt door een ander, jij je afhankelijk voelt, of iets wel of niet lukt in jouw leven en welke keuzes jij maakt. Het kleurt tevens de bril waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Dus als jij iets wilt loslaten, laat dan de onderliggende oorzakelijke gevoelens en overtuigingen los. Hoe je aan deze ballast komt en hoe deze jouw leven domineert, lees je hier. Eerst wat basis tips om effectief te leren loslaten.

Tip 1) Leren loslaten begint met het besef dat alles in jou zit! Zoek daarom niets buiten jezelf.
Tip 2) Accepteer de situatie waarin jij zit. Het is nu eenmaal zo. Besef dat het hooguit jouw ballast is die bepaalt hoe jij je nu voelt, denkt en met de situatie omgaat.
Tip 3) Klagen en praten over problemen lost niets, maar dan ook helemaal niets op. Als dit wel zou helpen, waren onze problemen en issues al lang opgelost.

Leren loslaten. Van onbewust naar bewust!

Voor 95% worden wij geleid door ons onderbewustzijn. Lees hiervoor bijvoorbeeld dit onderzoek gedaan door Universiteit van Tilburg. Ons onderbewustzijn is een soort harde schijf vergelijkbaar met die van een computer. Hierop hebben wij onze overtuigingen, herinneringen en levensprogramma’s hebben opgeslagen. Iets loslaten gaat makkelijk wanneer jij onbewust ook iets niet meer wilt vasthouden! Logisch toch. Ik leg dit uit!

Hoezo loslaten! Ik wil het niet, ik mag het niet en ik kan het niet.

  • Stel jij gaat samenwerken met iemand en deze belazert je. Kun jij je voorstellen dat iets in jou zegt, ‘ik ga nooit meer samenwerken’? Of je hebt je hart gegeven aan iemand en die laat je in de steek. Kun jij je dan voorstellen dat iets in jou zegt, ‘ik geef mijn hart nooit meer’! Onbewust zeggen we dan ‘ik wil het niet‘.
  • Niemand kan zichzelf zo intens bestraffen als jij jezelf kunt bestraffen. ‘Had ik het maar anders gedaan of gezegd’, dan was het allemaal anders gelopen. Herken je dit? Dit zelfverwijt zorgt dat jij je onbewust bestraft. ‘Ik mag het niet‘!
  • Wanneer we bepaalde overtuigingen maar vaak genoeg herhalen zoals, ‘het lukt mij niet’, dan zorgt dit onbewust voor een programma waardoor wij bijvoorbeeld iets niet meer kunnen loslaten. ‘Ik kan het niet‘!

Deze onwil, innerlijk verbod en onvermogen kan je ervan weerhouden iets bewust los te laten. Dus als je effectief wilt leren loslaten zal je tevens datgene moeten loslaten wat je onbewust tegenhoudt! Snap je dit? Lees meer hierover in mijn blog over ex-loslaten en accepteren en loslaten.

Laat in de juiste volgorde los!

De ballast die jij bij je draagt heb je in een bepaalde volgorde ‘verzameld’! Om effectief iets los te laten zal je dat in de juiste volgorde moeten doen. Het is lastiger iets onderuit jouw vuilnisbak te halen dan van bovenop. Het leven helpt je hierbij. Wanneer jij getriggerd wordt omdat iemand in jouw ogen passief is, is dat het moment dat jijzelf een beetje passiviteit los mag laten. Je wilt het dan zelf niet meer zijn. Denk hier maar eens over na. Laat je zelf passiviteit los dan triggert het door jou ingevulde gedrag van die ander je niet meer.

Methodiek om zelf te leren loslaten!

Binnen de Body Mind Release methode heb ik de innerlijke oorzaak van onze levensklachten volledig in kaart gebracht en kan ik je deze gericht Voor jou uittesten. Vervolgens leer ik jou deze daadwerkelijk los te laten en jouw positieve gevoelens – welke jij ooit verloren hebt – weer terug te halen. Door het plaatsen van gerichte intenties wil jij onbewust ook loslaten. Het positieve resultaat mag er dan ook zijn.

Wil jij gericht en bewezen effectief leren loslaten? Doe dan mee met onze bevrijdende workshop of maak een afspraak voor een individueel BMR traject!

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.