Body mind release
 
therapeut

Opleiding Body Mind Release therapeut

Start opleiding therapeut hboWil jij als therapeut jouw cliënten begeleiden in het gericht, effectief en zelfstandig aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun fysieke, mentale en sociale klachten? Dan is deze opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut wellicht iets voor jou!

In deze opleiding leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen. Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, het opstellen van een ‘behandelplan’, het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke BMR loslaat – en opbouwmethode. Na deze opleiding KUN JIJ jouw cliënten een bijzonder effectieve Body Mind Release traject aanbieden bestaande uit zeven sessies. 

Inhoud opleiding

Inhoud opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules van elk drie dagen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen. Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen. 

Module 1

 • Je leert waar onze ballast zit en hoe deze ons leven op alle vlakken beïnvloedt.
 • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de klachten van jouw cliënt in ‘kaart’ te brengen en een persoonlijk behandelingsplan opstellen.
 • Je leert onze unieke loslaat – en opbouwmethode en kunt deze goed uitleggen aan jouw cliënt.
 • Je leert werken met een eenvoudige spiertestmethode om gericht ballast uit te kunnen testen.

Module 2

 • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en behandelen.
 • Maken van een zogenaamde afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
 • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
 • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma’s losgelaten kunt vervangen voor positieve.
 

Met deze topopleiding tot Body Mind Release therapeut maak jij echt het verschil! Body Mind Release is namelijk BREED INZETBAAR en blijkt volgens onze cliënten ZEER EFFECTIEF. Onze cliënten waarderen hun behandeling met een 9,1!

Subjectief ONDERZOEK bij onze cliënten laat snelle en blijvende positieve resultaten zien bij klachten zoals: Stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma’s en veel andere stress – gerelateerde fysieke en mentale klachten. Deze uitstekende resultaten vallen kennelijk op.

therapeut-worden-erkend-diplomaPraktijkperiode en beoordeling casussen

Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release traject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Theorie examen

Wanneer jij na de tweede module de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Diploma

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo – hier rechts afgebeeld – t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Jaarlijkse terugkomdag

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen
Bekijk hier het programma van de Body Mind Release therapeuten terugkomdag 2020.

Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.

Vooropleiding en toelatingseisen: Vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak.

GroepsgrootteDe groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

 

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1505,- | Bij betaling in 3 termijnen: €1580,-

Dit omvat:

 • Zes intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.

Een eventueel herexamen kost €125,-

Jaarlijkse kosten:

 • Verplichte oefendag: €170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website €45,-

 

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release therapeut!
Jij kunt de kosten van deze opleiding tot Body Mind Release therapeut minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel dan oplopen tot zelfs 52%. Naast de opleidingskosten kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Deze opleiding start zes keer per jaar. Wanneer jij je hebt ingeschreven voor module I dan kun jij vervolgens zelf kiezen aan welke tweede module jij wilt deelnemen. Zo kun je deze opleiding in jouw eigen tempo volgen. 

Module I Module II 
Vrij – zo 17 – 19 juli 2020
Reserveer mijn plaatsWo – Vrij 19 – 21 augustus 2020Reserveer mijn plaats
Vrij – Zo 18 – 20 september 2020Reserveer mijn plaatsWo – Vrij 7 – 9 oktober 2020Reserveer mijn plaats
Vrij – Zo 6 – 8 november 2020Reserveer mijn plaatsWo – Vrij 9 – 11 december 2020Reserveer mijn plaats

Locatie

Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Opleiding vol? Altijd een oplossing!

Wat als de opleiding vol is? Als een opleiding volgeboekt is dan zoeken wij graag naar andere mogelijkheden. Als er veel belangstelling blijkt te zijn, dan bekijken we bijvoorbeeld of er een nieuwe groep gestart kan worden. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Mocht er te weinig belangstelling zijn voor een tweede groep, dan zoeken wij graag samen met jou naar een alternatief. Je mag er op rekenen dat Body Mind Release haar uiterste best doet om voor iedereen die geïnteresseerd is in een van onze opleidingen een passende oplossing te bieden!

Routebeschrijving

Voor een routebeschrijving met de auto of het openbaar vervoer, klik hier.

Inhoud tab

ervaringen

Jacquelina over deze opleiding…

Accreditaties, vakopleiding en UWV

Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Stuur mij deze offerte.

Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.

 

Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten 

 • Klassikaal: 50 uur (zes trainingsdagen en één terugkomdag)
 • Praktijkoefening: 40 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 80 uur

© Copyright 2020 | Hans de Waard | Algemene voorwaarden | Privacy statement Disclaimer | Alle rechten voorbehouden

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je meer informatie lezen zoals je net deed? Laat dan je gegevens achter en dan stuur ik je net zulke informatie naar je inbox.