opleiding
body mind release therapeut

In deze erkende opleiding tot Body Mind Release therapeut leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van de innerlijke oorzaak van hun levensklachten. Denk hierbij aan: beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen. Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, het opstellen van een ‘behandelplan’, het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke loslaat – en opbouwmethode. Na deze opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut kun jij jouw cliënten een bijzonder effectief traject aanbieden bestaande uit zeven sessies.

Gratis open dagen

Start data

Advies nodig?

 • Zesdaagse erkende opleiding verspreid over twee modules
 • HBO niveau – 6,5 ECTS
 • Klassikaal onderwijs
 • Kosten: EUR 2600,- | Betaling in drie termijnen is mogelijk

Gratis open dagen

 • 7 februari 2024
 • 8 mei 2024

Start data

 • 16 – 18 februari 2024
 • 24 – 26 mei 2024
 • 30 aug – 1 sept 2024
 • 6 – 8 september 2024 (België)
 • 22 – 24 november 2024

Advies nodig?

Maak het verschil met deze opleiding!

Met deze topopleiding maak jij als therapeut echt het verschil! Body Mind Release is namelijk breed inzetbaar en blijkt volgens onze cliënten zeer effectief. Onze cliënten waarderen hun behandeling met een 9,1!

Subjectief onderzoek bij onze cliënten laat snelle en blijvende positieve resultaten zien bij klachten zoals: Stress, vermoeidheid, somberheid, hooggevoeligheidsklachten, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma’s en veel andere stress – gerelateerde fysieke en mentale klachten.

De positieve duurzame resultaten vallen op!

Zo zijn wij inmiddels bezig met een onderzoek i.s.m. een oncologisch centrum om de  effecten van Body Mind Release te toetsten als ondersteunende interventiemethode tijdens en na de diagnose kanker. Body Mind Release Nederland heeft tevens een re-integratieovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat jij eventueel Modulaire – en Werkfittrajecten kunt gaan uitvoeren voor mensen die in de WW of WIA zitten.

Een verzekeringsarts heeft de opvallend positieve resultaten van Body Mind Release onderzocht: Haar conclusie: Resultaten laten duidelijke verbeteringen zien op alle 6 vlakken (gezondheid, levensvreugde, energie, stress, geheugen en concentratie). Mede op basis hiervan voert Body Mind Release Nederland nu zogenaamde modulaire, werkfit en zelfs medische interventies uit t.b.v. het UWV. Hiernaast het geweldige resultaat van een onafhankelijk klantteveredenheidsonderzoek 2022.

Daarnaast zijn en worden allerlei samenwerkingsvormen opgezet met het bedrijfsleven en instanties puur gericht om mensen op alle vlakken te ondersteunen in een fijn, positief, gelukkig en energiek leven. Ons motto: Niet praten maar doen!

Inhoud van de erkende opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules van elk drie dagen. Wij beginnen dagelijks om 10.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen. Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen.

Module I
Module II

Praktijkperiode en beoordeling casussen

Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release traject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Theorie examen

Wanneer jij na de laatste opleidingsdag de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Diploma

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo erkend 2023 t.b.v. jouw website.

Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Vrijwillig platform

Gediplomeerde therapeuten die hun kennis en vaardigheden op pijl houden door deelname aan een terugkomdag en het inleveren van twee casussen krijgen van Body Mind Release Nederland het logo erkend Body Mind Release therapeut voor het desbetreffende jaar. Dit logo mag op de eigen website geplaatst worden. Bovenstaande is geen verplichting. 

Echter Body Mind Release Nederland biedt alleen erkende therapeuten de mogelijkheid van een vermelding op onze website. Zo garanderen wij iedere cliënt, instelling, arts, etc. die bijvoorbeeld via deze website een therapeut zoekt dat de betreffende therapeut op de hoogte is van alle nieuwe ontwikkelingen en actief is.

Als jij daarvoor kiest, biedt dit platform jou – naast een uitgebreid dashboard – tevens de mogelijkheden om deel te nemen aan andere initiatieven die genomen worden zoals het re-integratiebureau in samenwerking met UWV, etc. Voor dat laatste dien je tevens de vervolgopleiding tot interventie specialist te volgen.

Jaarlijkse terugkomdag

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Nogmaals om jouw erkenning te behouden, ben jij jaarlijks verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen en dien je jaarlijks tenminste twee casussen in te leveren. 

Informatie over de opleiding
 • Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak.
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

Details & Prijzen van de opleiding

De totale kosten van deze erkende topopleiding zijn: EUR 2600,- | Bij betaling in 3 termijnen EUR 2680,-

Dit omvat:

 • Zes intensieve trainingsdagen verspreid over twee modules.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Begeleiding in jouw eigen Body Mind Release traject gedurende het opleidingstraject.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-


Jaarlijkse kosten

 • Verplichte oefendag: EUR 170,-
 • Beoordeling twee casussen per jaar, herregistratie en aanpassingen website EUR 125,-


Erkenning

Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.

Accreditaties

Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
SBU opbouw | Totaal 190 uren = 6,5 ECTS punten
 • Klassikaal: 50 uur (zes trainingsdagen en één terugkomdag)
 • Praktijkoefening: 40 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 40 – 80 uur
 
Deze opleiding volgen via het UWV
Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV
 
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij via het contactformulier direct bij ons opvragen!

Plaats & Data Body Mind Release opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee modules van elk drie intensieve opleidingsdagen. De opleiding start met module I. Er zijn jaarlijks tenminste zes startdata. Vervolgens kun je zelf kiezen aan welke geplande module II jij vervolgens deel wilt nemen.

Module I
Module II

Locatie

Body Mind Release & Jassentechniek center. Hoogstraat 31 te Heesch. Parkeren kun je gratis op parkeerplaats De Misse. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Heesch – Oss en omstreken.

Ervaringen cursisten

FAQ

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen. Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Voor deelname alle Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

 

Opleiding therapeut HBOBody Mind Release valt onder Jassentechniek Nederland. Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekent dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden.

Daarnaast zijn alle Body Mind Release therapeut opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATC, FAGT, LVNG, VBAG, VIV, VVET en de NVST. Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde vakopleiding tot Body Mind Release Expert. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd.

Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Consulten van een Body Mind Release therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Body Mind Release therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden door zorgverzekeraars? Dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie.

Om dat te doen heb jij naast een vakopleiding zoals Body Mind Release Expert tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit. 

Als Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak.

Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten.

Er zijn wel een aantal wettelijke eisen gesteld wanneer jij als therapeut wil starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen.

Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding interventie specialist

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding body mind release master

Opleiding interventie specialist

Leefstijl & vitaliteitscoach

Opleiding body mind release master

Opleiding interventie specialist