Wil jij als therapeut jouw cliënten begeleiden in het gericht, effectief en zelfstandig aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun fysieke, mentale en sociale klachten? Dan is deze opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut wellicht iets voor jou!

The Best of both worlds!

Gedurende een relatief kort opleidingstraject bieden wij jou een goede wetenschappelijke en heldere onderbouwing van de innerlijke oorzaak van onze levensklachten en de filosofie achter deze methodiek. Dit in combinatie met een gerichte pragmatische alternatieve aanpak! Niet praten, maar doen.

Uit vele onderzoeken blijkt namelijk dat onze beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten (ballast) voor 95% bepalen hoe wij ons voelen, denken, gedragen en handelen. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress/spanning die wij ervaren en volgens celbioloog Dr. Bruce Lipton, zelfs welke ziektes zich zouden kunnen ontwikkelen.

Innerlijke oorzaak in kaart gebracht

Binnen de BMR methode heeft Hans de Waard de mogelijke innerlijke oorzaak van levensklachten volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor onze cliënten testen. Vervolgens begeleiden wij onze cliënten in het zelfstandige loslaten van hun ballast en het terughalen van hun positieve gevoelens.

Maak ook het verschil!

Met deze topopleiding tot Body Mind Release therapeut maak jij echt het verschil! Body Mind Release is namelijk BREED INZETBAAR en blijkt volgens onze cliënten​ ZEER EFFECTIEF. Onze cliënten waarderen hun behandeling met een 9,1!

Subjectief ONDERZOEK bij onze cliënten laat snelle en blijvende positieve resultaten zien bij klachten zoals: Stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma's en veel andere stress - gerelateerde fysieke en mentale klachten. Deze uitstekende resultaten vallen kennelijk op.

💰Details en kosten samengevat!

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1505,- | Bij betaling in 3 termijnen: €1580,- | Ook eventueel via UWV 

Start opleiding therapeut hboDuur: Zesdaagse opleiding verspreid over twee modules. Daarnaast is er een praktijkperiode.
Opleidingsniveau: Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau. Vooropleiding: vanaf MBO niveau

Erkenning en accreditaties: Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG.
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten

Opleidingslokatie: Body Mind Release trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss.
Telefoon: 0412-655987 of 06-54954234
Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release.
Agenda: Deze erkende opleiding start zes keer per jaar. De eerstvolgende opleiding start 8 - 10 juni 2020. Klik hier voor onze agenda en inschrijven.

Deze opleiding helpt jou ook verder!

Persoonlijke begeleiding opleiding therapeutAls Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat.

Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. 'Walk your talk', is dan ook een bekende uitspraak. Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Deze opleiding is daardoor ook te volgen als jouw persoonlijke boost naar een fijn, ontspannen, succesvol en energiek leven. Als opleider ben ik er voor jou!

"De resultaten van deze Body Mind Release methode zijn opmerkelijk: mensen ervaren beduidend minder stress, meer energie en zelfbewustzijn. Gezondheidsklachten nemen sterk af en belangrijker: mensen gaan keuzes maken die beter bij ze passen. Hierdoor verandert er meer ten positieve dan alleen een verbetering van de gezondheid". Guus van Wietingen, bedrijfsarts.

Jacquelina en Saskia over deze opleiding

Over deze zesdaagse opleiding tot Body Mind Release therapeut

Scholing-body-mind-release-therapeut

In deze opleiding leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen. Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, het opstellen van een 'behandelplan', het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke BMR loslaat - en opbouwmethode.

Na deze opleiding KUN JIJ jouw clienten een bijzonder effectieve Body Mind Release traject aanbieden bestaande uit zeven sessies. 

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules van elk drie dagen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen. Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen. 

Inhoud opleiding Body Mind Release therapeut

Module I

 • Je leert waar onze ballast zit en hoe deze ons leven op alle vlakken beïnvloedt.
 • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de klachten van jouw cliënt in 'kaart' te brengen en een persoonlijk behandelingsplan opstellen.
 • Je leert onze unieke loslaat - en opbouwmethode en kunt deze goed uitleggen aan jouw cliënt.
 • Je leert werken met een eenvoudige spiertestmethode om gericht ballast uit te kunnen testen.

Module II

 • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en behandelen.
 • Maken van een zogenaamde afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
 • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
 • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma's losgelaten kunt vervangen voor positieve.

Praktijkperiode, examen en diploma

Praktijkperiode en beoordeling casussen
Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release traject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Theorie examen
opleiding-body-mind-release-therapeutWanneer jij na de tweede module de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Diploma
Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo - hier rechts afgebeeld - t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Verplichte terugkomdag

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen
Bekijk hier het programma van de Body Mind Release therapeuten terugkomdag 2020.

Details en kosten (uitgebreid)

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1505,- | Bij betaling in 3 termijnen: €1580,-

Dit omvat:

 • Zes intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.

Een eventueel herexamen kost €125,-

Jaarlijkse kosten:

 • Verplichte oefendag: €170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website €45,-

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release therapeut!
Jij kunt de kosten van deze opleiding tot Body Mind Release therapeut minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel dan oplopen tot zelfs 52%. Naast de opleidingskosten kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Opleiding via UWV:

Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Stuur mij deze offerte.

Opleidingsniveau:

Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.

Vooropleiding en toelatingseisen:

Vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak.

Erkenning en accreditaties:

Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten 

 • Klassikaal: 50 uur (zes trainingsdagen en één terugkomdag)
 • Praktijkoefening: 40 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 80 uur

Opleidingslokatie:

Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Docent:

Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.

groepsgrootte-opleiding-therapieGroepsgrootte:

De groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

Begeleiding voor startende therapeuten

Body Mind Release Nederland biedt niet alleen erkende korte beroepsopleidingen. Wij helpen je tevens te voldoen aan alle Wkkgz verplichtingen om een eigen praktijk te starten.

Wil jij meer informatie?

Wil jij meer weten wat deze opleiding voor jou en jouw cliënten kan betekenen? Maak dan een persoonlijke of telefonische afspraak met Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release methode. 

Wanneer start deze opleiding?

Deze opleiding start zes keer per jaar. Klik hieronder voor onze agenda en inschrijven.
Naar de agenda

Direct inschrijven

Wil jij als Body Mind Release therapeut een specialist worden in het begeleiden van cliënten die weer in hun eigen kracht willen komen? Jij bent welkom. Ja, ik schrijf mij nu in voor deze topopleiding

Vervolgopleidingen

Als gediplomeerd BMR therapeut kun jij je inschrijven voor deze twee vervolgopleidingen.

OpleidingWil je meer informatie over mijn opleidingen? Laat dan hier je gegevens achter.