Susan heeft moeite om in haar eigen energie te blijven? Ze voelt zich vaak een (energetische) spons en moe. Susan is verslaafd aan roken en erg gevoelig voor sferen en emoties van anderen. Een op de vijf mensen is hoog sensitief. Hierdoor voelen zij zich regelmatig ongemakkelijk, onrustig, gespannen en onzeker. Mensen zoals Susan zijn veelal ook de eerste mensen die last hebben van de ballast die zij met zich meedragen. Door deze gevoeligheid (HSP) voelen zij intuïtief aan dat er meer om ons heen is dan dat wij met onze ogen kunnen zien. Vaak hebben zij hier ook last van.

De meeste levensklachten kun je als erkend Body Mind Release therapeut eenvoudig oplossen. Echter bepaalde klachten verdienen extra kennis, vaardigheden en aandacht. Als BMR Master kun je bijvoorbeeld  ook hele gevoelige mensen als Susan helpen. Meer dan ooit is er vraag naar Body Mind Release Masters die sensitieve mensen kunnen helpen zich weer goed te voelen.

Naast de bekende beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten kunnen mensen – vaak zonder dit bewust te weten – flink last hebben van zware negatieve ballast. Denk hierbij aan: energetische koorden, energetische vervuilingen, projecties, etc. Ook kunnen mensen veel ballast van elkaar overnemen. Vaak vanuit een zogenoemd – onbewust – reddersprogramma. Een BMR Master herkent de specifieke symptomen van deze energetische lasten en beheerst alle tools om deze gericht bij jouw client weg te halen.

Ook tekorten aan vitaminen en mineralen zorgen voor veel ongemak. Denk hierbij aan magnesium, D3 en B12. Tijdens deze opleiding leer jij tekorten herkennen, uit te testen en daarin te adviseren. Ook de innerlijke oorzaak van verslavingen leer jij gericht en effectief aan te pakken. Met deze vervolgopleiding word jij een ware loslaatspecialist.

Deze vijfdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release Master is verdeeld over twee modules van elk 2,5 dagen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! De opleiding wordt na een praktijk- oefenperiode afgesloten met een examen. Deze vervolgopleiding wordt twee keer per jaar gegeven.

WAT LEER JIJ IN DEZE VIJFDAAGSE VERVOLGOPLEIDING TOT BMR MASTER

 • Je leert werken met jouw Hogere Zelf en kunt daarmee cliënten op meerdere vlakken ondersteunen gedurende het BMR traject en groeiproces. Dit omvat o.a. het verbreken van diverse  afhankelijkheids – en reddersverbindingen en het maken van een transformatieschaal.
 • Je leert welzijnsprogramma’s te herstellen en plaatsen van gezondheid bevorderende programma’s. Hierbij hoort ook het deblokkeren van het zelfgenezend vermogen.
 • Je leert m.b.v. de succescirkel jouw client te ondersteunen in zijn of haar groeiproces op een specifiek gekozen vlak.
 • Hoe verkrijg en behoud jij 100% positieve energie en 0% negatieve energie op een idee, initiatief of actie?
 • Hoe blijf je voor 100% in de flow?
 • Je leert de specifieke kenmerken van een hoog gevoelige client (HSP) herkennen en hoe je deze cliënt kan ondersteunen in zijn of haar groeiproces! Jij leert jouw cliënt zichzelf ‘energetisch’ te beschermen.
 • Je leert hoe jij een belangrijke innerlijke oorzaak van verslavingen kunt aanpakken en jouw cliënt kunt begeleiden in het loslaten hiervan.
 • Je leert alles over tekorten van bepaalde essentiële vitaminen en mineralen en het eventuele effect op ons brein. Je leert de specifieke symptomen te herkennen en hier adequaat in te adviseren.
 • Wat zijn illusies, hoe laat jij deze los en hoe plaats jij positieve illusies?

PRAKTIJKOEFENPERIODE EN EXAMEN

Na de eerste module start de praktijkperiode. Het doel van de praktijkperiode – als onderdeel van deze vervolgopleiding – is inzicht krijgen in en toetsing van de theoretische en praktische vaardigheden alsook de professionele attitude van de BMR master in opleiding. Deze toetsing gebeurt door het inleveren van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een onvoldoende beoordeling krijgt de student feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen. Gedurende deze praktijkperiode kan de student altijd feedback vragen aan de docent. Bij een voldoende beoordeling van de casussen mag de student deelnemen aan het examen. Dit examen wordt in overleg met jou gepland en afgenomen door Hans de Waard, ontwikkelaar van deze methode.

Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst. Na positieve afronding ontvangt de student zijn/haar diploma tot BMR Master. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door de docent en krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

 

Verplichte terugkomdagen

Om jouw kennis en vaardigheden als BMR Master op pijl te houden worden jaarlijks een twee terugkomdagen of oefendagen gepland. Om BMR register therapeut te blijven, ben jij wel verplicht aan tenminste één dag deel te nemen.

DETAILS EN PRIJZEN

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1308,- | Bij betaling in 3 termijnen €1388,-
Dit omvat:

 • Vijf intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.

Een eventueel herexamen kost €125,-

Jaarlijkse kosten:

 • Jaarlijkse verplichte oefendag: €170,- / per dag.

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot BMR therapeut! Jij kunt de totale kosten van deze opleiding minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel oplopen tot zelfs 52%. Naast de kosten voor deze opleiding kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Opleiding via UWV:
Deze opleiding valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden via het UWV.

Opleidingsniveau: Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.
Vooropleiding: Gediplomeerd BMR therapeut
SBU opbouw | Totaal 196 uren = 7 ECTS punten
Klassikaal: 48 uur
Praktijkoefening: 56 uur
Intervisie: 10 uur
Toetsing en examen: 2 uur
Zelfstudie: 80 uur

Erkenning en accreditaties: Meer informatie volgt.
Studiebelasting en praktijk-oefenperiode: 80 uur
Opleidingslokatie: Body Mind Release Trainingcentrum. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.
Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.

Wil jij meer informatie?
Wil jij meer weten wat deze opleiding voor jou en jouw clienten kan betekenen? Maak dan hier een persoonlijke of telefonische afspraak met Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release methode.

Agenda en inschrijven

Wil jij BMR Master worden? Schrijf je dan nu in voor deze vervolgopleiding

OpleidingWil je meer informatie over mijn opleidingen? Laat dan hier je gegevens achter.