opleiding
master

opleiding body mind release master

Naast de bekende beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten kunnen mensen – vaak zonder dit bewust te weten – flink last hebben van zware negatieve ballast. Denk hierbij aan: energetische koorden, energetische vervuilingen, projecties, etcetera. Ook kunnen mensen veel ballast van elkaar overnemen. Vaak vanuit een zogenoemd – onbewust – reddersprogramma. Een BMR Master herkent de specifieke symptomen van deze energetische lasten en beheerst alle tools om deze gericht bij jouw client weg te halen.

Algemene informatie

praktijk
periode, examen en diploma

praktische informatie & open dagen

details & prijzen

plaats, data & inschrijven

ervaringen

uwv, erkenning, accreditatie

FAQ

algemene informatie

Susan heeft moeite om in haar eigen energie te blijven? Ze voelt zich vaak een (energetische) spons en moe. Susan is verslaafd aan roken en erg gevoelig voor sferen en emoties van anderen. Een op de vijf mensen is hoogsensitief (HSP). Zij voelen gemiddeld genomen meer en beter dan een ander. Daarnaast is Susan ook hooggevoelig. Waardoor zij de energie van anderen binnen laat komen. Hierdoor voelt zij zich regelmatig ongemakkelijk, onrustig, gespannen en onzeker. Mensen zoals Susan zijn veelal ook de eerste mensen die last hebben van de ballast die zij met zich meedragen. 

De meeste levensklachten kun je als erkend Body Mind Release (BMR) therapeut eenvoudig oplossen. Echter bepaalde klachten verdienen extra kennis, vaardigheden en aandacht. Als BMR Master kun je bijvoorbeeld  ook hele gevoelige mensen als Susan helpen. Meer dan ooit is er vraag naar BMR Masters die sensitieve mensen kunnen helpen zich weer goed te voelen.

Ook tekorten aan vitaminen en mineralen zorgen voor veel ongemak. Denk hierbij aan magnesium, D3 en B12. Tijdens deze opleiding leer jij tekorten herkennen, uit te testen en daarin te adviseren. Ook de innerlijke oorzaak van verslavingen leer jij gericht en effectief aan te pakken. Met deze vervolgopleiding word jij een ware loslaatspecialist.

Deze vijfdaagse opleiding tot erkend BMR Master is verdeeld over twee modules van elk 2,5 dagen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! De opleiding wordt na een praktijk- oefenperiode afgesloten met een examen. Deze vervolgopleiding wordt twee keer per jaar gegeven.

praktijkperiode, examen en diploma

Praktijkperiode en beoordeling casussen

Na de eerste module start de praktijkperiode. Het doel van de praktijkperiode – als onderdeel van deze vervolgopleiding – is inzicht krijgen in en toetsing van de theoretische en praktische vaardigheden alsook de professionele attitude van de BMR master in opleiding. Deze toetsing gebeurt door het inleveren van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een onvoldoende beoordeling krijgt de student feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen. Gedurende deze praktijkperiode kan de student altijd feedback vragen aan de docent. Bij een voldoende beoordeling van de casussen mag de student deelnemen aan het examen. Dit examen wordt in overleg met jou gepland en afgenomen door Hans de Waard, ontwikkelaar van deze methode.

Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst. Na positieve afronding ontvangt de student zijn/haar diploma tot BMR Master. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door de docent en krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Diploma

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release master. Tevens krijg je dan het logo t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Jaarlijkse terugkomdag

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij verplicht jaarlijks aan tenminste één terugkomdag deel te nemen.

praktische informatie

Informatie over de opleiding
 • Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: Gediplomeerd BMR therapeut.
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.
 
Open dagen
Wil je meer weten wat onze erkende topopleidingen voor jou en jouw cliënten kan betekenen? Kom dan naar een van onze gratis open dagen.
Tijdens deze open dagen kun jij: 
 • Een presentatie bijwonen van Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Deze bevrijdende methodiek zelf ervaren
 • Al het lesmateriaal bekijken
 • Praten met bestaande BMR therapeuten
In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen van deze unieke breed inzetbare en effectieve Body Mind Release methodiek. Wanneer jij een startende therapeut bent, geeft hij je tips en adviezen om een goedlopende praktijk op te bouwen. Tevens geeft hij zo nodig uitleg over eventuele opleidingsvergoedingen via het UWV. 

details & prijzen

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR master zijn: EUR 1.308,- | Bij betaling in 3 termijnen EUR 1.388,-

Dit omvat:

 • Vijf intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-

Jaarlijkse kosten

 • Verplichte oefendag: EUR 170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website EUR 45,-
 

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release Master

Jij kunt de kosten van deze opleiding tot Body Mind Release Master minus EUR 250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel dan oplopen tot zelfs 52%. Naast de opleidingskosten kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

plaats, data & inschrijven - Vervolgopleidingen

ervaringen

"Alle puzzelstukjes vallen in elkaar!"​
"Alle puzzelstukjes vallen in elkaar!"

“Wauw! Wat een heerlijk gevoel wanneer alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De Body Mind Release methode is down-to-earth, helder, effectief én snel! Het brengt het beste in jezelf naar boven, op alle vlakken. Nog nooit stond ik met zoveel vertrouwen in het leven. Dank je wel Hans! “

jOKE Diepvens BMR therapeute - Life Coach & Yoga docente

"BMR de nieuwe 'Way of Life'"​
"BMR de nieuwe 'Way of Life'"

Ik wil je heel erg bedanken. Door BMR is er een wereld voor me open gegaan. En ik heb het gevoel dat BMR de nieuwe ‘Way of Life’ wordt. Voor iedereen! Dat is mijn droom. Iedereen om mij heen is ok zo enthousiast.

Mirjam Scheerman, BMR therapeute i.O

"Beste wat mij is overkomen!"​
"Beste wat mij is overkomen!"

Als iemand mij vraagt wat is het beste dat jou is overkomen vorig jaar? Zeg ik steevast ‘de opleiding tot BMR therapeut’.

Brenda Steijvers, BMR therapeute i.o.

UWV, ERKENNING & accreditaties

UWV
Deze opleiding Body Mind Release Master valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!
Stuur mij deze offerte.

Erkenning

Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.

Accreditaties
Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
 • SBU opbouw | Totaal 196 uren = 7 ECTS punten 
 • Klassikaal: 48 uur 
 • Praktijkoefening: 56 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 80 uur

Onze HBO opleidingen tot erkend therapeut

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onze erkende Body Mind Release therapeut opleidingen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. 

Is de opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut geschikt voor mij?

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen.

Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

 

Wat zijn de toelatingseisen om de opleiding tot Body Mind Release therapeut te kunnen volgen?

Voor deelname alle Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Zijn de Body Mind Release therapeut opleidingen erkend?

Body Mind Release valt onder Jassentechniek Nederland. Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden.

Daarnaast zijn alle Body Mind Release therapeut opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATC, FAGT, LVNG, VBAG, VIV, VVET en de NVST.
Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde VAKOPLEIDING tot BODY MIND RELEASE EXPERT. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd.

Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

Kan ik jullie opleidingen via het UWV volgen?

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Kan ik met een diploma Body Mind Release therapeut direct mijn eigen praktijk starten?

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten.

Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen.

Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Worden mijn consulten als Body Mind Release therapeut vergoed door zorgverzekeraars?

Consulten van een Body Mind Release therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Body Mind Release therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie.

Om dat te doen heb jij naast een vakopleiding zoals Body Mind Release Expert tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit.

Hoeveel deelnemers zijn er per opleiding?

Als Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak.

Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.

© Copyright 2020 | Hans de Waard | Algemene voorwaarden | Privacy statement Disclaimer | Alle rechten voorbehouden

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.