opleiding
master

Susan heeft moeite om in haar eigen energie te blijven? Ze voelt zich vaak een (energetische) spons en moe. Susan is verslaafd aan roken en erg gevoelig voor sferen en emoties van anderen. Een op de vijf mensen is hoogsensitief (HSP). Zij voelen gemiddeld genomen meer en beter dan een ander. Daarnaast is Susan ook hooggevoelig. Waardoor zij de energie van anderen binnen laat komen. Hierdoor voelt zij zich regelmatig ongemakkelijk, onrustig, gespannen en onzeker. Mensen zoals Susan zijn veelal ook de eerste mensen die last hebben van de ballast die zij met zich meedragen.

Gratis open dagen

Start data

Advies nodig?

 • Vijfdaagse vervolgopleiding verspreid over twee modules.
 • HBO niveau – 7 ECTS
 •  Klassikaal onderwijs
 • Kosten: EUR 1.308 | Bij betaling in 3 termijnen EUR 1.388,-

Gratis open dagen

 • 7 februari 2024
 • 8 mei 2024

Start data

Module I:

 • 12 – 14 april 2024
 • 27 – 29 september 2024

Module II:

 • 29 – 30 mei 2024
 • 6 – 7 november 2024

Advies nodig?

De meeste levensklachten kun je als erkend Body Mind Release (BMR) therapeut eenvoudig oplossen. Echter bepaalde klachten verdienen extra kennis, vaardigheden en aandacht. Naast de bekende beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten kunnen mensen – vaak zonder dit bewust te weten – flink last hebben van zware negatieve ballast. Denk hierbij aan: energetische koorden, energetische vervuilingen, projecties, et cetera. Ook kunnen mensen veel ballast van elkaar overnemen. Vaak vanuit een zogenoemd – onbewust – reddersprogramma.
 
Een BMR Master herkent de specifieke symptomen van deze energetische lasten en beheerst alle tools om deze gericht bij jouw cliënt weg te halen. Als BMR Master kun je bijvoorbeeld  ook hele gevoelige mensen als Susan helpen. Meer dan ooit is er vraag naar BMR Masters die sensitieve mensen kunnen helpen zich weer goed te voelen.
 
Ook tekorten aan vitaminen en mineralen zorgen voor veel ongemak. Denk hierbij aan magnesium, D3 en B12. Tijdens deze opleiding leer jij tekorten herkennen, uit te testen en daarin te adviseren. Ook de innerlijke oorzaak van verslavingen leer jij gericht en effectief aan te pakken. Met deze vervolgopleiding word jij een ware loslaatspecialist.

Inhoud van de erkende opleiding

Deze vijfdaagse opleiding tot erkend BMR Master is verdeeld over twee modules van elk 2,5 dagen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! De opleiding wordt na een praktijk- oefenperiode afgesloten met een examen. Deze vervolgopleiding wordt twee keer per jaar gegeven.

Module I
Module II

Praktijkperiode en beoordeling casussen

Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release mastertraject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Theorie examen

Wanneer jij na de tweede module de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Diploma

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release Master. Tevens krijg je dan het logo t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Jaarlijkse terugkomdag

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij jaarlijks verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen.

Informatie over de opleiding
 • Docenten: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: Erkend Body Mind Release therapeut.
 • Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

Details & Prijzen van de opleiding

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR master zijn: EUR 1.308,- | Bij betaling in 3 termijnen EUR 1.388,-

Dit omvat:
 • Vijf intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-
Jaarlijkse kosten
 • Verplichte oefendag: EUR 170,-
 • Herregistratie en aanpassingen website EUR 45,-
 
Erkenning
Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.
 
Accreditaties
Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
 • SBU opbouw | Totaal 196 uren = 7 ECTS punten
 • Klassikaal: 48 uur
 • Praktijkoefening: 56 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 80 uur
UWV
Deze opleiding Body Mind Release Master valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV. 
 
Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Plaats & Data Body Mind Release opleiding

Deze vijfdaagse vervolgopleiding tot erkend Body Mind Release Master is verdeeld over twee modules van elk drie intensieve opleidingsdagen. De opleiding start met module I. Er zijn jaarlijks meerdere startdata voor module I. Vervolgens kun je zelf kiezen aan welke geplande module II jij deel wilt nemen.

Module I
Module II

Locatie

Body Mind Release & Jassentechniek center. Hoogstraat 31 te Heesch. Parkeren kun je gratis op parkeerplaats De Misse. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Heesch – Oss en omstreken.

Ervaringen Cursisten Body Mind Release

FAQ

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen. Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Voor deelname alle Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

 

Opleiding therapeut HBOBody Mind Release valt onder Jassentechniek Nederland. Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden.

Daarnaast zijn alle Body Mind Release therapeut opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATC, FAGT, LVNG, VBAG, VIV, VVET en de NVST. Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde vakopleiding tot Body Mind Release Expert. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd.

Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Consulten van een Body Mind Release therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Body Mind Release therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie.

Om dat te doen heb jij naast een vakopleiding zoals Body Mind Release Expert tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit. 

Als Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak.

Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten.

Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen.

Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding interventie specialist

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding body mind release therapeut

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding interventie specialist

Opleiding body mind release therapeut

Leefstijl & vitaliteitscoach

Opleiding interventie specialist