Body Mind Release therapeut opleidingen

opleiding therapeut | HBO niveau

Met onze opleiding therapeut leer jij de innerlijke oorzaak van levensklachten gericht aan te pakken. In onze erkende opleidingen op hbo niveau besteden wij ook aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes. Daarom is deze korte (beroeps)opleiding tot Body Mind Release therapeut op HBO niveau ook te volgen als jouw persoonlijke boost naar een fijn, ontspannen, succesvol en energiek leven.

Niet praten maar doen

Inmiddels is duidelijk dat het overgrote gedeelte van onze levensklachten – direct of indirect – veroorzaakt worden door de beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en programma’s die wij bij ons dragen. Als deze ballast de innerlijke oorzaak is, dan moeten wij daarmee aan de slag. Ons motto is daarom, ‘niet praten maar doen’. Als Body Mind Release therapeut begeleid jij cliënten zes tot acht weken in het zelfstandig en gericht loslaten van deze ballast en het terughalen van positieve gevoelens.

Verbluffende resultaten

De snelle en duurzame positieve resultaten worden door onze cliënten als opmerkelijk en verbluffend genoemd. Body Mind Release is ontwikkeld door Hans de Waard.

Onze opleidingen therapeut

best of both worlds

ervaringen

UWV, ERKENNING, ACCREDITATIE

veel gestelde vragen

Onze HBO opleidingen tot erkend therapeut

Hieronder vind jij een overzicht van onze erkende therapeut opleidingen. De opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut vormt de basisopleiding. Daarna kun jij jezelf eventueel verder ontwikkelen als:

  • Body Mind Release Interventiespecialist
  • Body Mind Release Master.
  • Interventiespecialist Oncologie

Voor de opleiding tot erkend opleiding Jassentechniek hoef jij niet eerst de opleiding tot Body Mind Release therapeut te hebben gevolgd. Klik op de betreffende afbeelding hieronder voor meer informatie zoals: kosten, accreditatie, inhoud, locatie en meer

Opleiding body mind release therapeut

Opleiding interventie specialist

Opleiding body mind release master

Leefstijl & vitaliteits- coach

Opleiding therapeuT - The best of both worlds

Gedurende een relatief kort opleidingstraject bieden wij jou een goede wetenschappelijke en heldere onderbouwing van de innerlijke oorzaak van onze levensklachten en de filosofie achter deze methodiek. Dit in combinatie met een gerichte pragmatische alternatieve aanpak! 

Maak ook het verschil!

Met deze geaccrediteerde topopleiding maak jij als therapeut echt het verschil! Dat komt omdat deze breed inzetbare Body Mind Release methode structureel uitstekende en duurzame resultaten laat zien. Denk hierbij aan klachten zoals: stress, vermoeidheid, somberheid, burn-out, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen en angsten.

Dit geldt natuurlijk ook voor onverwerkte trauma’s en veel andere stress – gerelateerde fysieke en mentale klachten. 

MOOIE WOORDEN over deze opleidingen

Opleiding therapeut HBO
"Nooit eerder zo enthousiast!"

Dank je wel voor de geweldige cursusdagen van de opleiding tot Body Mind Release therapeut! Ik geloof niet dat ik eerder zo enthousiast ben geweest en zoveel geloof heb gehad in een methode. Ik heb zo’n zin om er mee aan de slag te gaan.

ELLEN BRIAN - COACH & BMR THERAPEUTE

"Deze opleiding tot erkend therapeut is helder en motiverend!"​
"Helder en motiverend!"

Jouw passie en bevlogenheid zijn bewonderenswaardig alsmede je betrokkenheid bij je cursisten. Je zuigt tijdens de opleidingsdagen de student mee in de wereld van de BMR methode. Je uitleg is helder en zo motiverend.

KATJA VLEDDER BOS - BMR THERAPEUTE

"Briljant!"​
"Briljant!"

Briljant! Ook voor vrij nuchtere mensen (zoals ikzelf) is dit een zeer interessante en briljante methode. Echt een aanrader!

MARIJKE VAN GINKEL - BMR THERAPEUTE

Accreditaties, vakopleiding en UWV

Onze Body Mind Release therapeut opleidingen zijn geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATCFAGTLVNGVBAGVIVVVET en de NVST. Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde VAKOPLEIDING tot BODY MIND RELEASE EXPERT. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd. 

Ons opleidingsinstituut is natuurlijk een CRKBO geregistreerde instelling.  Tevens hebben wij een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor onze erkende therapeut opleidingen op HBO niveau.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onze erkende Body Mind Release therapeut opleidingen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. 

Is de opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut geschikt voor mij?

Om jou te helpen om een goede studiekeuze te maken organiseren wij meerdere keren per jaar gratis open dagen en informatieavonden. In de presentatie vertelt Hans jou alles over onze opleidingen, filosofie, opbouw, werkzaamheid en trajectbehandelingen.

Als alternatief kun jij ook een vrijblijvende afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Hans de Waard.

Zijn de opleidingskosten in- of exclusief BTW?

Als CRKBO geregistreerde instelling zijn wij vrijgesteld van BTW. Op onze opleidingsfacturen is daarom 0% BTW vermeld.

 

Wat zijn de toelatingseisen om de opleiding tot Body Mind Release therapeut te kunnen volgen?

Voor deelname alle Body Mind Release opleidingen geldt een MBO vooropleidingsniveau. Dit kennisniveau hoeft trouwens niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Dus jij hoeft bijvoorbeeld geen coach, therapeut of psycholoog te zijn om de opleiding te kunnen volgen. Mocht jij twijfelen aan het niveau, neem gerust contact op met ons. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Zijn de Body Mind Release therapeut opleidingen erkend?

Body Mind Release valt onder Jassentechniek Nederland. Jassentechniek Nederland is een CRKBO geregistreerde instelling. Dat betekend dat onze structurele kwaliteitsprocessen zijn getoetst en goed bevonden.

Daarnaast zijn alle Body Mind Release therapeut opleidingen geaccrediteerd (bij – en nascholing) door verschillende beroepsorganisaties. Zoals de BATC, FAGT, LVNG, VBAG, VIV, VVET en de NVST.
Alle opleidingen samen, vormen de geaccrediteerde VAKOPLEIDING tot BODY MIND RELEASE EXPERT. Het KTNO heeft onze opleiding(en) therapeut op HBO niveau gewaardeerd.

Dit geeft studenten en beroepsverenigingen zekerheid over de kwaliteit en niveau van onze vakopleiding en onze bij- en nascholing.

Kan ik jullie opleidingen via het UWV volgen?

De Body Mind Release opleidingen vallen onder het totaal aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Kan ik met een diploma Body Mind Release therapeut direct mijn eigen praktijk starten?

Met een diploma erkend Body Mind Release therapeut kun jij en mag jij je eigen praktijk starten.

Er zijn wel een aantal wettelijk eisen gesteld wanneer jij als therapeut wilt starten. Denk hierbij aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het voldoen aan de WKKGZ-eisen en een aantal verplichte verzekeringen.

Op deze pagina leggen wij je uit hoe je dit gericht een eenvoudig aanpakt.

Worden mijn consulten als Body Mind Release therapeut vergoed door zorgverzekeraars?

Consulten van een Body Mind Release therapeut worden in algemene zin niet vergoed. Wil jij dat jouw behandelingen als Body Mind Release therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij je altijd aan te melden bij een beroepsorganisatie.

Om dat te doen heb jij naast een vakopleiding zoals Body Mind Release Expert tevens een diploma HBO medische kennis nodig of HBO psychosociale kennis. Op deze pagina leg ik je de voor- en nadelen hiervan verder uit.

Hoeveel deelnemers zijn er per opleiding?

Als Body Mind Release therapeut is het natuurlijk belangrijk dat jij datgene uitstraalt waar Body Mind Release voor staat. Denk hierbij aan innerlijke rust, betrokkenheid, balans, levensvreugde, levensenergie en groei. ‘Walk your talk’, is dan ook een bekende uitspraak.

Daarom besteden wij tijdens deze opleiding veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en behoeftes.

Om deze redenen beperken wij de groepsgrootte tot maximaal 20 studenten.