Opleiding Body Mind Release therapeut

       

Opleiding Body Mind Release therapeut

In deze topopleiding tot Body Mind Release therapeut leer jij jouw clienten begeleiden in het zelfstandig en gericht aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun levensklachten!

Opleiding Body Mind Release therapeut

Wil jij als therapeut jouw cliënten begeleiden in het gericht, effectief en zelfstandig aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun fysieke, mentale en sociale levensklachten? Dan is deze opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut wellicht iets voor jou!

The Best of both worlds!

Deze opleiding tot Body Mind Release therapeut biedt jou een goede wetenschappelijke en logische onderbouwing van de methodiek en de te verwachten resultaten in combinatie met een gerichte pragmatische alternatieve aanpak!

Uit vele onderzoeken blijkt namelijk dat onze beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten (ballast) voor 95% bepalen hoe wij ons voelen, denken, gedragen en handelen. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en/of spanning die wij ervaren en volgens Dr. Bruce Lipton, celbioloog aan de Harvard University, zelfs welke ziektes zich zouden kunnen ontwikkelen.

Binnen de BMR methode heeft Hans de Waard de mogelijke innerlijke oorzaak van levensklachten volledig in kaart gebracht en kunnen wij deze gericht uittesten. Vervolgens begeleiden wij onze cliënten in het zelfstandige loslaten van hun ballast en het terughalen van hun positieve gevoelens.

Details en prijzen samengevat!

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1505,- | Betaling in 4 termijnen is mogelijk. Opleiding via UWV is eventueel mogelijk!

Duur: Zes lesdagen verspreid over twee modules. Daarnaast is er een praktijkperiode.
Opleidingsniveau: Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau. Vooropleiding: vanaf MBO niveau

Erkenning en accreditaties: Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG.
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten
Opleidingslokatie: Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss.

Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.
Agenda: De eerstvolgende opleiding start 8 - 10 november. Klik hier voor onze agenda en inschrijven.

Maak ook het verschil!

Met deze topopleiding tot Body Mind Release therapeut maak jij echt het verschil! Body Mind Release is BREED INZETBAAR en blijkt volgens onze cliënten​ ZEER EFFECTIEF. Subjectief onderzoek bij clienten laat structureel snelle en duurzame positieve resultaten zien bij klachten als: stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma's en veel andere stress - gerelateerde fysieke en mentale klachten. Onze clienten waarderen (0-10) de effectiviteit van onze behandeling met een 9,1!

"De resultaten van deze Body Mind Release methode zijn opmerkelijk: mensen ervaren beduidend minder stress, meer energie en zelfbewustzijn. Gezondheidsklachten nemen sterk af en belangrijker: mensen gaan keuzes maken die beter bij ze passen. Hierdoor verandert er meer ten positieve dan alleen een verbetering van de gezondheid". Guus van Wietingen, bedrijfsarts.

Over deze zesdaagse opleiding tot Body Mind Release therapeut

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee modules van elk drie dagen en wordt na een praktijk- oefenperiode afgesloten met een examen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag!

In deze opleiding leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende emoties, gevoelens (Body Release) angsten en overtuigingen (Mind Release). Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, opstellen van een 'behandelplan', het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke BMR loslaat - en opbouwmethode.

Na deze opleiding kun jij jouw clienten een bijzonder effectief behandeltraject aanbieden van ongeveer zes tot zeven behandeling. Gevolgd door een eventueel supporttraject van twee tot drie behandelingen. Hieronder een overzicht wat jij leert in deze therapeut opleiding:

Module I

 • Je leert waar eventuele beperkende emoties, gevoelens, angsten en overtuigingen zich in ons lichaam en onderbewuste hebben 'vastgezet'. En hoe deze ballast ons gevoel, gedrag, denken, handelen en mate van fysieke en mentale gezondheid beïnvloedt.
 • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de levensklachten van jouw cliënt in 'kaart' te brengen en hier een gericht behandelplan op afstemmen.
 • Je leert onze unieke loslaat en opbouw methode en kunt deze uitleggen aan jouw cliënt.
 • Je leert werken met verschillende spiertestmethodes ten behoeve van het individuele BMR traject van de cliënt.

Module II

 • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en uit te testen.
 • Maken van een afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
 • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
 • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma's losgelaten kunt vervangen voor positieve.

Praktijkoefenperiode en examen

opleiding-body-mind-release-therapeutNa de twee opleidingsmodules start de praktijkperiode. Het doel van de praktijkperiode als onderdeel van de opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is inzicht krijgen in en toetsing van de theoretische en praktische vaardigheden alsook de professionele attitude van de therapeut in opleiding. Deze toetsing gebeurt door het inleveren van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een onvoldoende beoordeling krijgt de student feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen. Gedurende deze praktijkperiode kan de student altijd feedback vragen aan de docent. Bij een voldoende beoordeling van de casussen mag de student deelnemen aan het examen. Dit examen wordt in overleg met jou gepland en afgenomen door Hans de Waard, ontwikkelaar van deze methode.

Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst. Na positieve afronding ontvangt de student zijn/haar diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo - hier links afgebeeld - t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door de docent en krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Verplichte terugkomdagen

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden ben jij verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen. Bekijk hier het programma van deze dag.

Details en prijzen (uitgebreid)

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR therapeut zijn: €1505,- | Betaling in 4 termijnen is mogelijk.

Dit omvat:

 • Zes intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.

Een eventueel herexamen kost €125,-

Jaarlijkse kosten:

 • Jaarlijkse verplichte oefendag: €170,-

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release therapeut!
Jij kunt de totale kosten van deze opleiding tot Body Mind Release therapeut minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel oplopen tot zelfs 52%. Naast de kosten voor deze opleiding kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken.  Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Opleiding via UWV:
Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV.

Om scholing via het UWV aan te vragen heb jij een offerte nodig met daarin een goede onderbouwing m.b.t. het positieve toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze kun jij hier direct bij ons opvragen!

Opleidingsniveau: Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.


Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak. Ik raad jou aan voordat jij deze opleiding doet, eerst zelf door het BMR traject heen te gaan. Dan weet je uit eigen ervaring wat BMR met jou doet!

Erkenning en accreditaties: Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten 

 • Klassikaal: 50 uur (zes trainingsdagen en één terugkomdag)
 • Praktijkoefening: 40 uur
 • Intervisie: 10 uur
 • Toetsing en examen: 2 uur
 • Zelfstudie: 80 uur

Opleidingslokatie: Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.
Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.

Agenda: Klik hier voor onze agenda en inschrijven.

Begeleiding voor startende therapeuten
Body Mind Release Nederland biedt niet alleen erkende korte beroepsopleidingen. Wij helpen jou tevens te voldoen aan alle Wkkgz verplichtingen om een eigen praktijk te starten.

Wil jij meer informatie?
Wil jij meer weten wat deze opleiding voor jou en jouw clienten kan betekenen? Maak dan hier een persoonlijke of telefonische afspraak met Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release methode. 

Direct inschrijven

Wil jij als Body Mind Release therapeut een specialist worden in het begeleiden van cliënten die weer in hun eigen kracht willen komen? Schrijf je dan nu in voor deze topopleiding

Vervolgopleidingen

Als gediplomeerd BMR therapeut kun jij je inschrijven voor deze twee vervolgopleidingen.