Opleiding Body Mind Release therapeut

       

Opleiding Body Mind Release therapeut

In deze topopleiding tot Body Mind Release therapeut leer jij jouw clienten begeleiden in het zelfstandig en gericht aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun levensklachten!

Opleiding Body Mind Release therapeut

Henk heeft veel last van spanning en stress. Hij voelt zich onzeker over zijn baan en slaapt daardoor slecht. Zijn frustraties reageert hij af op zijn gezin. Dit geeft extra spanningen thuis. Hij zit voor zijn gevoel vast en ervaart steeds meer moeite de juiste keuzes te maken in zijn leven. Zijn dokter heeft hem medicijnen voorgeschreven voor zijn hoge bloeddruk. Daarnaast volgt het advies van zijn vrouw op om met zichzelf aan de slag te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek van Dr. Bruce Lipton, celbioloog aan de Harvard University, blijkt dat onze beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten (ballast) voor 95% bepalen hoe wij ons voelen, denken, gedragen en handelen. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en/of spanning die wij ervaren en zelfs welke fysieke en mentale klachten zich zouden kunnen ontwikkelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek van Dr. Bruce Lipton, celbioloog aan de Harvard University, blijkt dat onze beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten (ballast) voor 95% bepalen hoe wij ons voelen, denken, gedragen en handelen. Deze ballast bepaalt direct de mate van stress en/of spanning die wij ervaren en zelfs welke fysieke en mentale klachten zich zouden kunnen ontwikkelen.

Binnen de BMR hebben wij de mogelijke innerlijke oorzaak van levensklachten volledig in kaart gebracht en kunnen wij deze gericht voor onze cliënten uittesten. Vervolgens begeleiden wij onze cliënten in het zelfstandige loslaat- en opbouwproces. Met deze waardevolle erkende opleiding tot Body Mind Release therapeut maak jij het verschil!

Deze opleiding biedt jou, 'The best of both worlds'.

Deze opleiding tot Body Mind Release therapeut biedt jou een goede wetenschappelijke en logische onderbouwing van de methodiek en de te verwachten resultaten in combinatie met een bewezen effectieve alternatieve aanpak!

BMR blijkt namelijk in de praktijk zeer effectief, breed inzetbaar, toegankelijk en wordt steeds meer als verzuiminterventie ingezet door bedrijfsartsen en bedrijfspsychologen. Subjectief onderzoek laat > 93% positieve resultaten zien bij klachten als: stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst en piekeren.

"De resultaten van deze Body Mind Release methode zijn opmerkelijk: mensen ervaren beduidend minder stress, meer energie en zelfbewustzijn. Gezondheidsklachten nemen sterk af en belangrijker: mensen gaan keuzes maken die beter bij ze passen. Hierdoor verandert er meer ten positieve dan alleen een verbetering van de gezondheid". Guus van Wietingen, bedrijfsarts.


Over deze zesdaagse opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee modules van elk drie dagen en wordt na een praktijk- oefenperiode afgesloten met een examen. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag!

In deze opleiding leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende emoties, gevoelens (Body Release) angsten en overtuigingen (Mind Release). Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, opstellen van een 'behandelplan', het gericht uittesten van oorzakelijke ballast, coaching en het aanleren van deze unieke BMR loslaat - en opbouwmethode.

Na deze opleiding kun jij jouw clienten een bijzonder effectief behandeltraject aanbieden van ongeveer zes tot zeven behandeling. Gevolgd door een eventueel supporttraject van twee tot drie behandelingen. Hieronder een overzicht wat jij leert in deze therapeut opleiding:

Module I

  • Je leert waar eventuele beperkende emoties, gevoelens, angsten en overtuigingen zich in ons lichaam en onderbewuste hebben 'vastgezet'. En hoe deze ballast ons gevoel, gedrag, denken, handelen en mate van fysieke en mentale gezondheid beïnvloedt.
  • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de levensklachten van jouw cliënt in 'kaart' te brengen en hier een gericht behandelplan op afstemmen.
  • Je leert onze unieke loslaat en opbouw methode en kunt deze uitleggen aan jouw cliënt.

Module II

  • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en uit te testen.
  • Maken van een afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
  • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
  • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma's losgelaten kunt vervangen voor positieve.

Praktijkoefenperiode en examen

Na de twee opleidingsmodules start de praktijkperiode. Het doel van de praktijkperiode als onderdeel van de opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is inzicht krijgen in en toetsing van de theoretische en praktische vaardigheden alsook de professionele attitude van de therapeut in opleiding. Deze toetsing gebeurt door het inleveren van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een onvoldoende beoordeling krijgt de student feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen. Gedurende deze praktijkperiode kan de student altijd feedback vragen aan de docent. Bij een voldoende beoordeling van de casussen mag de student deelnemen aan het examen. Dit examen wordt in overleg met jou gepland en afgenomen door Hans de Waard, ontwikkelaar van deze methode.

Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst. Na positieve afronding ontvangt de student zijn/haar diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo - hier links afgebeeld - t.b.v. jouw website. Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door de docent en krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Verplichte terugkomdagen

Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden ben jij verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen.

Details en prijzen

Kosten opleiding BMR therapeut: €1196,- | Betaling in 4 termijnen is mogelijk.
Dit omvat: zes intensieve trainingsdagen, uitgebreid opleidingsmateriaal, tussentijdse support van docent.

Kosten praktijkoefenperiode en examen:

  • Beoordeling en feedback twee casussen: €140,-
  • Mondeling examen, diplomering en vermelding website: €170,- (een eventueel herexamen kost €125,-)

Jaarlijkse kosten:

  • Jaarlijkse verplichte oefendag: €170,-

De fiscus betaalt mee aan jouw opleiding tot Body Mind Release therapeut!
Jij kunt de totale kosten van deze opleiding tot Body Mind Release therapeut minus €250,- (drempel) aftrekken van jouw belastbaar inkomen. Afhankelijk van jouw inkomen kan jouw voordeel oplopen tot zelfs 52%. Naast de kosten voor deze opleiding kun jij ook de eventuele reiskosten en verblijfskosten aftrekken.  Voor meer informatie omtrent het aftrekken van studiekosten verwijzen wij je naar de site van de Belastingdienst.

Opleiding via UWV:
Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Klik hier voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden via het UWV.

Opleidingsniveau: Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.
Vooropleiding: VMBO - HAVO - MBO+-niveau
Erkenning en accreditaties: Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG en RBNG
Studiebelasting en praktijk-oefenperiode: 80 uur
Opleidingslokatie: Body Mind Release Trainingcenter. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €2,50 per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.
Docent: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode.

Agenda: Klik hier voor onze agenda en inschrijven.

Begeleiding voor startende therapeuten
Body Mind Release Nederland biedt niet alleen erkende korte beroepsopleidingen. Wij helpen jou tevens te voldoen aan alle Wkkgz verplichtingen om een eigen praktijk te starten.

Wil jij meer informatie?
Wil jij meer weten wat deze opleiding voor jou en jouw clienten kan betekenen? Maak dan hier een persoonlijke of telefonische afspraak met Hans de Waard, ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release methode. 

Direct inschrijven

Wil jij als Body Mind Release therapeut een specialist worden in het begeleiden van cliënten zoals Henk die weer in hun eigen kracht willen komen? Schrijf je dan nu in voor deze topopleiding

Vervolgopleidingen

Als gediplomeerd BMR therapeut kun jij je inschrijven voor deze twee vervolgopleidingen. Wanneer jij ook deze afgerond hebt ben jij tevens BMR register therapeut.