Over Hans de Waard

       

Over Hans de Waard

Life coach, trainer, spreker, auteur en ontwikkelaar van de Jassentechniek en Body Mind Release methodes.

Over Hans de Waard

“Al op jonge leeftijd was ik hoog gevoelig (HSP). Ik had veel last van vreemde, onplezierig aanvoelende energieën om mij heen. Vaak zat ik slecht in mijn vel, voelde me onzeker, eenzaam en onrustig. Mijn energieniveau schommelde de hele dag. Wanneer ik naast iemand zat, voelde ik regelmatig de spanning en stress van de ander naar mij toestromen en vloeide mijn eigen energie weg. De ander voelde zich dan prettig, maar ik voelde me gesloopt. In winkelcentra en plaatsen waar veel mensen waren, voelde ik mij alles behalve goed. Ik was jaloers op al die anderen die in mijn ogen fluitend door het leven gingen. Het moment dat ik bij een therapeut om hulp vroeg en ook deze mij de opmerking gaf, ´jou kan ik niet helpen´, veranderde mijn leven. Dit moest ik kennelijk zelf oplossen!”

Deze ontwikkeling liep parallel aan zijn reguliere carrière. Waarbij hij na zijn opleiding tot Fysiotherapeut jarenlang werkte in de farmaceutische industrie en de orthopedische reconstructie markt. Vervolgens heeft hij een eigen orthopedisch ontwikkelingsbedrijf opgezet. Hierin heeft hij in samenwerking met specialisten van het Academisch ziekenhuis Maastricht en het Dijkzicht ziekenhuis Rotterdam o.a. een State of the Art ongecementeerde totale heup prothese ontwikkeld.

Gaandeweg besefte hij steeds meer hoe de ballast die hij bij zich droeg en aantrok, zijn leven bewust en onbewust volledig regeerde. Deze ballast - waaronder beperkende gevoelens en overtuigingen - bepaalt direct en indirect hoe wij ons voelen, denken, handelen en reageren op elkaar. Het bepaalt of iets wel of niet lukt, welke keuzes wij maken en zelfs mede welke ziekten zich zouden kunnen ontwikkelen. Zijn visie en benadering wordt nu - jaren later - in steeds meer reguliere onderzoeken onderschreven. Inmiddels heeft hij de innerlijke oorzaak van onze levensklachten volledig in kaart gebracht. Om deze gericht aan te pakken heeft hij zowel de Jassentechniek als de inmiddels bewezen effectieve Body Mind Release methode ontwikkeld.

“Het is mijn missie om de innerlijke oorzaak van levensklachten naar boven te halen en mensen effectieve tools te geven deze gericht en effectief aan te pakken. Dit om het collectieve ´lijden´ - dat hiermee onlosmakelijk is verbonden - structureel te verminderen en mensen hun positiviteit, innerlijke rust en kracht weer terug te geven. Geen loze beloftes. Niet meer praten over problemen of leren omgaan met! Maar doen!”

Zijn enorme kennis over gezondheid en innerlijke oorzaak van levensklachten deelt hij onder meer via deze site, maar ook via lezingen, opleidingen en workshops. Hans is inmiddels een veelgevraagd spreker voor het bedrijfsleven en beroepsorganisaties in de gezondheidszorg. Door zijn humor, kennis en haast onuitputtelijke voorraad herkenbare metaforen weet hij telkens weer zijn prikkelende vernieuwende boodschap over te brengen.