OVER HANS DE WAARD

Over mij...

Al op jonge leeftijd had ik veel last van vreemde, onplezierig aanvoelende energieën om mij heen. Ik zat daardoor niet altijd lekker in mijn vel, voelde me soms ook onzeker, alleen en onrustig. Wanneer ik naast iemand zat, voelde ik regelmatig de spanning en stress van de ander naar mij toestromen en vloeide mijn eigen energie weg. De ander voelde zich dan prettig, maar ik voelde me gesloopt. In winkelcentra en op plaatsen waar veel mensen waren, voelde ik mij allesbehalve goed. Ik was jaloers op al die anderen die in mijn ogen fluitend door het leven gingen. Herken je dat gevoel?

Het moment dat ik bij een hypnotherapeut om hulp vroeg, herinner ik mij als de dag van gisteren. ‘Jou kan ik niet helpen’, zei hij. Deze opmerking veranderde alles in mijn leven. Dit moest ik kennelijk zelf oplossen! En dat deed ik.

Hans de waard en de jassentechniek

De jassentechniek

Mijn eerste boek

Elf jaar geleden verscheen de eerste druk van mijn boek De Jassentechniek. Dit boek was het resultaat van mijn persoonlijke ‘strijd’ tegen de ballast die wij bij ons dragen en het collectieve lijden dat hiermee onlosmakelijk is verbonden. 

De Jassentechniek stelde mij en anderen in staat om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast (lees: jassen) los te laten en vervelende energieën uit mijn omgeving te verwijderen. Deze methode heeft mij en vele tienduizenden anderen geholpen zich ‘staande’ te houden in een wereld waarin wij dagelijks blootstaan aan veel negatieve invloeden van buitenaf. Maar toch klopte er iets nog niet! Ik leg dit uit. 

Vergelijk deze werkelijkheid eens met een modderpoel. Je hebt dan regelmatig het gevoel dat je vastzit. Het kost je dan veel moeite om in beweging te komen en aan het einde van de dag jouw laarzen weer schoon te maken. De Jassentechniek helpt daarbij.

 

Body mind release

Loslaten van mijn ballast

Wat doe ik fout en waarom moet ik mijzelf steeds weer schoonmaken? vroeg ik mij af. Dit bracht mij tot die bekende uitspraak: ‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je had.’ De vraag is dan: hoe kom ik uit de modder en voorkom ik dat ik terugval? Net als vele anderen had ik mij gefocust op enkel en alleen het dagelijks loslaten van deze ballast. Ook het verbreken van beperkende verbindingen, het terughalen van mijn energie en mijzelf beschermen tegen belastende invloeden van buitenaf was routine geworden. Dit alles in de hoop en verwachting dat ik mij steeds beter zou gaan voelen. Echter ontdekte ik dat je niet alleen ballast kunt vergaren in jouw leven maar tegelijkertijd ook positieve gevoelens kunt verliezen. Denk hierbij aan zelfvertrouwen, doelgerichtheid, vastberadenheid, succes, levensvreugde, eigenwaarde en geluk. Dus met alleen loslaten, kom jij er niet, Hans, bedacht ik mij. Wanneer ik onzekerheid loslaat, betekent dat nog niet dat ik zelfvertrouwen heb. Dit terughalen van positieve gevoelens maakte voor mij echt het verschil. Hierdoor vulde ik een metaforische luchtballon die mij uit de modder trok. Na een paar weken voelde ik mij beter dan ooit tevoren. Wat een verschil! De Body Mind Release methode was geboren. 

bty
Workshop-leren-loslaten-oss

merlijn

Het is zo simpel

Filosoferen en dagdromen doe ik graag. Ik noem mijzelf een creatieve, autodidactische, fanatieke, oplossingsgerichte filosoof gezegend met een aantal specifieke kwaliteiten. De mensen om mij heen noemen mij daarom wel eens Merlijn de tovenaar. Geleid door wat ik voel, ervaar en beleef, stel ik mijzelf steeds allerlei kleine en grote levensvragen zoals: Waarom ervaren jij en ik het leven zo anders? Waarom verlies ik energie wanneer ik mij onzeker voel? Waarom lukt iets de één wel en lukt dat een ander niet? Waarom voel ik mij aangetrokken tot iemand? Wie ben ik, hoe leef ik mijn volle potentieel en wat houdt mij innerlijk tegen? 

 

Ik krijg dan vaak vanzelf antwoorden, creatieve inzichten en oplossingen. 

 

Alles blijkt – achteraf bezien – simpeler dan ik ooit dacht. Het leven en ZIJN zoals wij dat ervaren is achteraf bezien niet moeilijk, zwaar of belastend. Deze Body Mind Release methode is ontwikkeld vanuit een gevoel van dankbaarheid voor de ballast die ik bij mij droeg en het intense gevoel van vrijheid, liefde en geluk wat ik nu daardoor ervaar. 

 

 

Jij BENT jouw ballast niet! Je draagt deze hooguit bij je.

 

– Hans de Waard