Positief denken zo doe je dat!

Positief denken is goed voor je. Je leeft langer en problemen lossen sneller op. Lees hier hoe jij moeiteloos negatieve gedachten kunt uitbannen.

Positief denken is niet alleen fijn voor jou en je omgeving, het is ook nog eens goed voor je. Je leeft langer en problemen en fysieke klachten verdwijnen sneller. Maar ja. Hoe doe je dat, ‘positief denken’? Want dit gaat kennelijk niet vanzelf. Dat is ook de reden dat wij letterlijk overspoeld worden met boeken, workshops en seminars die ons zouden helpen met bewust positief denken. Met wat moeite en discipline leren wij dan onze negatieve gedachten bewust te overrulen. Echter geforceerd positief denken werkt vaak averechts. Na en paar weken gooien we dan ook vaak teleurgesteld de handdoek in de ring.

Je kent die waarschuwing wel, ‘pas op met wat jij denkt, anders trek je het naar je toe’. Nou dat blijkt ook te kloppen. Kijk maar alle ellende die wij wereldwijd om ons heen zien. Wat is dan de oplossing? Hoe kun jij ZONDER MOEITE POSITIEF DENKEN en daardoor vanzelf positiviteit en geluk aantrekt?

Waarom denk je negatief?

Eerst leg ik je uit hoe het komt dat jij negatieve gedachten krijgt. Wist jij dat de beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die jij bij je draagt voor 95% bepaalt hoe jij je voelt, hoe jij denkt, handelt en reageert op situaties in jouw leven? Deze ballast kleurt de bril waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Jouw ballast bepaalt de keuzes die jij maakt en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Sterker nog, volgens Dr. Bruce Lipton – Celbioloog aan de Harvard University bepaalt jouw ballast welke fysieke aandoeningen zich zouden kunnen ontwikkelen. Bekijk hier zijn video!

Deze ballast heb jij gaandeweg in jouw leven opgedaan. Bijvoorbeeld als gevolg van vervelende situaties. Stel dat jij je ‘hart’ voor het eerst aan iemand hebt gegeven en deze belazert jou. Nota bene met jouw beste vriend of vriendin. Op dat moment sta jij in meer of mindere mate open – vergelijkbaar met een diafragma van een foto toestel – voor een energie die in jouw lichaam komt. Deze energie kun jij voelen omdat jouw lichaam daardoor verkrampt. Daarom noem ik dit gevoelens. Vervolgens gaan wij deze energie inkleuren met onze ‘persoonlijke conclusies’, lees overtuigingen zoals; ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik ben boos’, ‘ik voel mij afgewezen’, ‘ik ben te dik’, ‘ik heb gefaald’, ‘ik ga mijn hart nooit meer geven’.
Gevoelens zijn dus altijd ingekleurd door overtuigingen!

Niet alleen onze ballast heeft zo een enorm belastend effect op ons leven. Positieve gevoelens zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, succes, geluk, welvaart, positiviteit, vreugde, passie, eigenwaarde, zelfrespect en geluk kun jij zomaar verliezen door vervelende of traumatische gebeurtenissen in jouw leven!

Pak de oorzaak aan!

Waar wil ik naar toe? Even kort door de bocht. Negatieve overtuigingen trekken negatieve gedachten aan en positieve gevoelens en overtuigingen trekken positieve gedachten aan. Als de ballast die wij bij ons dragen de innerlijke oorzaak is van o.a. negatief denken, dan zal je daarmee aan de slag moeten gaan.

Binnen de Body Mind Release methode heeft Hans de Waard de mogelijke innerlijke oorzaak van al onze levensklachten volledig in kaart gebracht en kunnen wij deze gericht voor jou uittesten. Vervolgens leren wij jou deze gericht en effectief LOSLATEN en positieve gevoelens weer TERUGHALEN. Het logische effect is niet alleen dat jij vanzelf niet meer negatief denkt, maar ook dat je met hernieuwde levensenergie, innerlijke rust en een positieve mindset in het leven staat. Dit beloof ik je!

Wil jij moeiteloos positief denken? Doe dan mee met onze workshop of maak een afspraak voor een individueel consult.


Gerelateerde berichten

Wat doen bij depressie? Tips en aanpak
Lees verder

Waarom lukt het mij niet?
Lees verder

Algemene bewustwording
Lees verder