Opleiding Body Mind Release therapeut

Therapeut worden? Tips en erkende opleidingen

Wil jij therapeut worden? Lees hier wat jij moet doen om therapeut te worden en te voldoen aan alle eisen. Erkende therapeut opleidingen.

De behoefte aan goede therapeuten op allerlei gebied neemt steeds meer toe. Degene die zich daarin onderscheiden en zich richten op een specifieke doelgroep en klacht blijken het meest succesvol. Wil jij therapeut worden? Lees dan hier onze tips en erkende opleidingen. Wij helpen jou graag verder om jouw droom waar te maken.

Kies een therapeuten – opleiding die bij je past!

therapeut-worden-erkend-diplomaTherapeut worden begint natuurlijk met een erkende opleiding die bij jou en jouw niveau past. Je hebt namelijk een diploma of bewijs van bevoegdheid nodig die jouw vaardigheden onderschrijft. Met bijvoorbeeld de erkende korte beroepsopleiding tot Body Mind Release therapeut voldoe jij ruimschoots aan deze basis-eisen.

Inschrijving Kamer van Koophandel

Als startende therapeut dien jij je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je krijgt dan tevens een BTW-nummer. Ben jij in het bezit van een diploma medische kennis op HBO niveau dan ben jij vrijgesteld van BTW. Heb jij dit diploma niet en verwacht jij een omzet lager dan €20.000,- / jaar, dan kun jij ook BTW vrijstelling aanvragen. Via onderstaande link maak jij eenvoudig een afspraak op de website van de KvK in jouw buurt.

Voldoen aan de Wkkgz-eisen!

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom heeft de overheid wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. Dit gaat ook over de mogelijkheid van clienten om een klacht in te kunnen dienen over de geboden zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Wanneer jij als therapeut mensen tegen een financiële vergoeding behandelt of coacht, dient jouw praktijk volledig Wkkgz-proof te zijn. Dit omvat het volgende:
• Wkkgz basisregistratie + Geschillencommissie
• Werken met behandelovereenkomsten
• Beroepsaansprakelijkheid
• Bedrijfsaansprakelijkheid
• Eventuele productaansprakelijkheid
• Juridische bijstand

Bij Nibig kun je dit pakket eenvoudig aanvragen. Totale kosten voor dit pakket zijn ongeveer €130,- / jaar. Elke student die bij ons een opleiding volgt krijgt tevens een gerichte behandelovereenkomst die voldoet aan alle Wkkgz-eisen.

Wel of geen vergoeding via zorgverzekeraars

Wil jij dat jouw behandelingen als therapeut deels of in zijn geheel vergoed worden zorgverzekeraars dan dien jij – naast een gerichte therapeut opleiding – medische kennis volgens Plato normeringen op HBO niveau te volgen. Met dit diploma op zak en een afgeronde therapeut opleiding kun jij je aanmelden bij een erkende beroepsorganisatie.
Besef wel dat de vergoedingen door zorgverzekeraars de laatste jaren steeds minder geworden zijn en dat het eigen risico beduidend hoger is geworden. Hierdoor zijn steeds meer mensen onvoldoende verzekerd voor alternatieve behandelingen. De keuze is aan jou.

Ook zonder HBO medische basis kennis kun jij natuurlijk ook een uitstekend therapeut worden. Nogmaals, jouw behandelingen worden dan niet vergoed door een zorgverzekeraar. Maar wees gerust, de cliënt kiest dan ook echt voor jouw behandeling wanneer deze weet dat ze deze zelf moeten betalen. Hierdoor is jouw client wellicht extra gemotiveerd.

Therapeut worden via UWV

Alle erkende Body Mind Release therapeut opleidingen vallen onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Niet alle verzoeken worden zomaar gehonoreerd. Opleidingen tot therapeut bieden volgens de richtlijnen van het UWV geen garantie op een baan. Op de site van het UWV vind jij meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden.

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij deze direct bij ons opvragen!

Algemene tips om een succesvol therapeut te worden.

  • Kies een methodiek die goed bij je past en breed inzetbaar is.
  • Focus jezelf binnen deze breed inzetbaarheid op een specifieke doelgroep en klacht. Bijvoorbeeld jongeren met stressklachten. Je wordt dan een expert op dat vlak daarmee onderscheid jij je van anderen.
  • Blijf je ontwikkelen. Houd jouw kennis op dit specifieke vlak op pijl.
  • Hoe goed je ook bent, mensen moeten je wel weten te vinden. Dus doe aan actieve marketing. Bijvoorbeeld op facebook en instagram

Ik hoop dat bovenstaande tips en informatie jou meer inzicht hebben gegeven, hoe jij therapeut kunt worden en te voldoen aan de wkkgz eisen.

Ik wens jou heel veel succes,
Hans de Waard
Ontwikkelaar van de Jassentechniek & Body Mind Release

Wil jij een therapeut worden en mensen professioneel ondersteunen in het aanpakken van de innerlijke oorzaak van hun levensklachten? Dan is onze erkende topopleiding tot Body Mind Release therapeut wellicht iets voor jou.

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.