Traumatherapie met Body Mind Release

Traumatherapie! PTSS en traumabehandeling.

Body Mind Release helpt je gericht de negatieve lading die jij aan een trauma gekoppeld hebt, effectief los te laten. Hierdoor kun je snel weer het leven leiden dat jij wilt.

Een ‘trauma’ is een nare gebeurtenis waaraan jij bewust of onbewust onverwerkte beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten hebt gekoppeld. Wanneer deze jouw leven blijft beheersen, is het goed daar wat aan doen. Er zijn veel goede traumatherapieën waarmee jij aan de slag kunt gaan. Variërend van gesprekstherapieën tot meer gerichte behandelingen. Traumatherapie met Body Mind Release richt zich op het loslaten van de emotionele lading en denkbeelden die jij aan het trauma hebt gekoppeld. Niet – meer – praten maar doen. Daardoor kun jij snel weer het leven leiden dat jij wilt.

Het innerlijke effect van een traumatische gebeurtenis

Wanneer jij een vervelende gebeurtenis meemaakt, sta jij in meer of mindere mate open voor een energie die in jouw lichaam komt. Deze energie kun jij voelen omdat spieren in je lichaam daardoor verkrampen. Daarom noem ik dit gevoelens. Vervolgens ga jij onbewust deze gevoelens inkleuren met overtuigingen. Zo kun jij verschillende gevoelens ervaren als boosheid, onzekerheid, verdriet, schuld, falen, afwijzing en zelfbestraffing. Tegelijkertijd verlies jij gerelateerde positieve gevoelens zoals bijvoorbeeld levensvreugde, doel, vastberadenheid.

Elke trauma creëert daarnaast een herinneringsroute in onze hersenen. Wanneer jij in het dagelijkse leven ‘herinnerd’ wordt aan het doorgemaakte trauma dan bewandel jij diezelfde route in jouw hersenen. Hierdoor worden tevens de bijbehorende gevoelens en overtuigingen getriggerd, waardoor jij deze gebeurtenis letterlijk weer voelt en herbeleeft.

Dat gebeurd ook wanneer jij erover praat en het doorgemaakte trauma blijft analyseren. Hierdoor verstevig jij deze neurale herinneringsroute! Vergelijk het met steeds dezelfde route lopen in de sneeuw. Dit wordt bevestigd door een hersenactiviteit onderzoek van Duke University in North Carolina.

Herkenbare klachten na een traumatische gebeurtenis zijn; piekeren, slapeloosheid, angst, lusteloosheid, somberheid, snel geïrriteerd zijn, vermoeidheid, verslavingen en gevoelens van stress. Zo kan een trauma je leven ernstig verstoren. Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) bijvoorbeeld is een aandoening welke binnen de psychiatrie in het hokje angststoornissen is ingedeeld. Bij PTSS gaat het vaak om een – levensbedreigende – gebeurtenis die door de betreffende persoon als zeer traumatisch is ervaren.

Regelmatig worden medicijnen ingezet om de posttraumatische fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Zoals angstremmers en slaapmedicatie. Helaas geven deze medicijnen veel bijwerkingen en wordt het onderliggende probleem niet opgelost.

Praten als traumatherapie werkt niet!

Trauma verwerking met gesprekstherapieGesprekstherapie bij traumaverwerking richt zich vooral op praten en leren omgaan met de situatie. Dit kan even opluchting geven. Aan de andere kant willen sommige mensen er juist niet over praten. Praten wordt dan als zeer stressvol ervaren. Ook met praten wordt het onderliggende trauma niet behandeld en blijf jij er toch last van houden. Als praten zou helpen, zou iedereen inmiddels klachtenvrij zijn.

Een trauma is niets anders dan een gebeurtenis waaraan jij in meer of mindere mate beperkende gevoelens en overtuigingen gekoppeld hebt en tegelijkertijd positieve gevoelens hebt verloren.

 

Body Mind Release traumabehandeling

De filosofie van Body Mind Release is dat de trauma gerelateerde levensklachten – direct of indirect – veroorzaakt worden door de beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten die wij daaraan gekoppeld hebben. Als deze ballast de innerlijke oorzaak is, dan moeten wij daarmee aan de slag.

Onze traumabehandeling is daarom niet gericht op praten en leren omgaan met jouw situatie. Niet praten maar doen, is ons motto. Gedurende een BMR traject begeleidt een BMR therapeut jou in het gericht loslaten van de emotionele ballast die jij aan het trauma gekoppeld hebt en het terughalen van jouw verloren positieve gevoelens. Daarmee wordt tevens de belaste herinneringsroute opgeschoond.

Het gevolg is dat jij de traumatische gebeurtenis wellicht nog herinnert maar dan zonder de negatieve lading. De snelle en duurzame positieve resultaten worden door onze cliënten als opmerkelijk en verbluffend genoemd. Body Mind Release is ontwikkeld door Hans de Waard. Lees hier meer over de reacties van onze cliënten. Wil jij weer innerlijke rust, energie en positiviteit? Maak dan nu een afspraak voor een individueel BMR behandelingstraject door hier te klikken.

“Ik ben zeer enthousiast over de afgelopen behandelingen. Merk direct resultaat!”. Linda

Kosten traumatherapie met Body Mind Release

BMR traumatherapie bestaat uit zeven wekelijkse sessies variërend van een half uur tot één uur. In deze sessies begeleidt jouw BMR therapeut je in het gericht zelfstandig loslaten van de innerlijke emotionele ballast en het terughalen van jouw verloren positieve gevoelens. De kosten van een BMR traject variëren per BMR therapeut. Raadpleeg daarvoor de betreffende erkende BMR therapeut.

Wordt Body Mind Release traumatherapie vergoed door zorgverzekeraars?

Wanneer jouw BMR therapeut aangesloten is bij een beroepsorganisatie dan wordt deze BMR traumatherapie deels of in zijn geheel vergoed door je zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor jouw zorgverzekering en betreffende BMR therapeut.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.