Stap uit de wachtkamer van het leven

Wachtkamer van het leven

Veel mensen plaatsen zichzelf zonder het bewust te weten in een soort wachtkamer van het leven. Deze week sprak ik een vrouw die net een negatieve uitslag te horen had gekregen na een bloedonderzoek. Het begrijpelijke gevolg was dat haar toekomstbeeld even volledig verdwenen was. Na een gerichte behandeling wachtte zij nu gespannen opnieuw op de uitslag. Haar gemoed had het ondertussen zwaar. Net als haar energieniveau. De tijd tikte ondertussen gewoon door. Pas wanneer de uitslag aanstaande maandag goed zou zijn, durfde ze weer aan de toekomst te denken. “Een levenspaaltje vooruit plaatsen”, noem ik dat. Tot die tijd zat ze in de metaforische wachtkamer van het ‘leven’. Het leven staat dan even stil!

In deze werkelijkheid kennen de meesten van ons een gevoel van leegte die wij denken te kunnen vullen met de aanwezigheid van een ander, werk, succes, et cetera. Ook vanuit deze financiële, materiele en/of emotionele afhankelijkheidsgevoelens plaatsen wij ons regelmatig zomaar in deze ellendige wachtkamer. Wachtende tot hij of zij belt, appt, een huis verkocht is, de dokter zegt dat alles goed is of wanneer je eindelijk aangenomen bent voor die baan. We vinden dit ook terug in woorden als: ‘Pas als ik van mijzelf houd, sta ik weer open voor een relatie’. ‘Pas wanneer de kinderen het huis uit zijn, ga ik doen wat ik wil’.

In de wachtkamer leef je niet!

In de wachtkamer ‘leef’ je even niet. Ben je ook minder blij en heb je ook minder energie. Je zit in bepaalde mate vast. Nogmaals wachtend totdat datgene gebeurt waarvan jij denkt dat nodig is om voor jouw gevoel weer te kunnen ‘leven’.

Een goede vriendin zat al wat weken slecht in haar vel. De ‘relatie’ waarin zit liep niet zoals zij dat graag wilde. Hij gaf haar niet de aandacht die zij nodig had. Ondanks de ‘leuke’ dingen die zij deed kon ze niet echt volop genieten. Ook zij had even plaats genomen in deze inmiddels zo overvolle wachtkamer. Kijkend naar haar telefoon hopende op een bericht van aandacht en teken van – toekomstbestendige – liefde van hem. Pas dan kon ze de wachtkamer weer voor even verlaten en genieten. Totdat het weer opnieuw gebeurt.

Wanneer jij jezelf in bovenstaande herkent, kun je hier wat aan doen. Met de Body Mind Release methode kun je jouw ballast gericht loslaten en de leegte weer vullen met positieve gevoelens. Hierdoor sta jij weer onafhankelijk in je eigen kracht. Lees hier meer over emotionele afhankelijkheid.

Visualisatie die je helpt uit wachtkamer van het leven te komen!

Maar ondertussen kan deze visualisatie je helpen bewust uit deze wachtkamer stappen. Sta in gedachten letterlijk op uit die – soms ook zo vertrouwde – stoel. Druk op die rode knop en loop die wachtkamer uit. Ren wat mij betreft door de gang, door de draaideur en stap in de taxi van het leven. Laat deze je vervolgens naar het vliegveld brengen en vlieg waar naar welke plek je maar wilt (QR – code en mondkapjes niet nodig). Sla vervolgens in gedachten weer wat mooie onafhankelijke toekomst paaltjes van geluk en liefde in de grond.

Let maar op je voelt je gelijk veel en veel beter.

Liefs Hans

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.