Wat doen bij depressie? Tips en aanpak

Wat kun jij doen bij een depressie? Hier vertel ik je meer over de innerlijke oorzaak van somberheid. Ik geef je waardevolle tips en onze gerichte aanpak om snel weer positiviteit, energie en levensvreugde te krijgen.

We spreken van een depressie wanneer jij twee weken achtereen sombere gevoelens ervaart. Alleen in Nederland gaan ongeveer een half miljoen mensen per jaar door een depressieve periode. Depressie lijkt wat vaker voor te komen bij vrouwen van middelbare leeftijd. De vraag is natuurlijk waardoor ontstaat een depressie en wat kun je hier aan doen. In dit blog leg ik je uit hoe een depressie in mijn ogen ontstaat, geef ik je tips en een uiterst effectieve oplossing om je snel weer goed te voelen.

Besef als eerste, dat hoe jij je voelt, denk, handelt en reageert voor 95% veroorzaak wordt door de ballast die jij bij je draagt. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Deze ballast kleurt tevens het beeld dat jij hebt van jezelf, een ander en het leven. Zo ook jou toekomstbeeld. De eerste tekenen van somberheid dienen zich vaak aan na een vervelende gebeurtenis of belangrijke verandering in jouw leven. Zoals, verlies, ontslag, teleurstelling, afwijzing, scheiding, relatieproblemen of ziekte. Natuurlijk heeft het tijd nodig in bepaalde situaties eerst iets te verwerken en een plekje te geven. Dit hoeft natuurlijk niet direct te leiden tot een depressie.

Wanneer wij gaandeweg geen oplossingen of mogelijkheden zien om met de eventuele ontstane situatie om te gaan, krijgen we het gevoel vast te zitten. Dit merk je wanneer jij jouw positiviteit verliest, gespannen wordt en energie verliest. Je voelt je somber.

Praten helpt niet!

Erover praten, klagen en ertegen vechten maakt dit gevoel vaak alleen nog maar erger. Sterker nog daarmee houd je vaak de bestaande situatie in stand. Het levert je alleen maar negatieve aandacht en projecties op. Eventuele hulp geeft je vaak ook een afhankelijk gevoel. Een stap maken in jouw leven voelt zo als een ware uitdaging. Dat blijft het zolang we de oorzaak van onze ‘ellende’ buiten onszelf plaatsen. Besef nogmaals dat het jouw beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten zijn die jouw zelfbeeld en jouw mogelijkheden en toekomst inkleuren. Medicijnen lossen niet de innerlijke oorzaak op van jouw depressie.

Veel mensen gaan na verloop van tijd naar hun huisarts. Regelmatig worden bij een depressie medicijnen voorgeschreven. Depressie zou veroorzaakt worden door een tekort aan bepaalde neurotransmitters in jouw hersenen. Denk hierbij aan Serotonine – het bekende gelukshormoon – adrenaline en dopamine. Lees hier meer over op de site van depressie vereniging Nederland. Mannen maken trouwens twee keer zoveel serotonine aan. Daarom komt depressie ook vaker voor bij vrouwen. Hoe dan ook, een tekort zorgt ervoor er – als het ware – voor dat jij in tegenstelling tot een ander dezelfde werkelijkheid somberder en angstiger beziet.

Het doel van antidepressiva is dit tekort op te heffen. Maar waardoor ontstaat dit tekort?  In mijn ogen wordt dit tekort veroorzaakt na een langere periode waarbij er teveel beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten in jou getriggerd zijn. De beperkende overtuigingen zorgen ervoor dat jij gaat piekeren en negatief/somber denkt. Hiermee verbruik jij jouw voorraad serotonine.

Hoe nu verder? Behalve dat veel antidepressiva verslavend werken, lossen deze de innerlijke oorzaak op van jouw depressie niet echt op. Nu eerst mijn algemene tips en daarna deel ik onze oplossing bij een depressie.

Algemene tips!

  • Kom letterlijk weer in beweging! Ga wandelen doe meer aan sport. Bewegen stimuleert de natuurlijke aanmaak van Serotonine.
  • Zonlicht. Ook zonlicht bevordert de aanmaakt van Serotonine.
  • Drink voldoende water en neem even wat extra vitaminen en mineralen. Magnesium, B3 en B6 zijn nodig voor de aanmaak van Serotonine.
  • Verminder het eventuele gebruik van alcohol en caffeine omdat deze angst en paniekaanvallen kunnen triggeren.
  • Neem voldoende nachtrust!

Onze oplossing en aanpak bij een depressie!

Onze aanpak is gericht op het gericht en bewezen effectief loslaten van de ballast die jouw negatieve zelfbeeld en toekomstbeeld veroorzaken. Dit in combinatie met het terughalen van de positieve gevoelens die jij ooit verloren hebt. Binnen de Body Mind Release methode hebben wij de mogelijke innerlijke oorzaak van somberheid en depressie volledig in kaart gebracht. Deze kunnen wij gericht voor je uittesten. Vervolgens kunnen wij jou leren deze ballast zelfstandig los te laten en jouw positieve gevoelens weer terug te halen. Hierdoor verandert jouw negatieve zelfbeeld en toekomstbeeld vanzelf en kom je met hernieuwde positiviteit, levensenergie en vertrouwen weer in beweging.

Wil jij de oorzaak van jouw depressie gericht aanpakken? 

 


Gerelateerde berichten

Positief denken zo doe je dat!
Lees verder

Tips tegen stresseten en de oplossing
Lees verder

7 tips om gezonder te worden
Lees verder