Plaats jezelf niet in hokje

Plaats jezelf niet in hokje

Beperkende hokjes

Met onze beperkende overtuigingen hebben wij de mensheid inclusief onszelf in metaforische “projectiehokjes” geplaatst. Een projectie is niets anders dan het bewust of onbewust projecteren van woorden en gedachten op anderen. ‘Jij bent zo!’. ‘Jij hebt Adhd, autisme of bent depressief’. ‘Jij bent een narcist een redder’. ‘Jij bent zo omdat je wel of niet gevaccineerd bent’. ‘Jou lukt het wel een ander niet’. Op allerlei vlakken hebben wij elkaar en onszelf zo vastgezet. Denk hierbij aan: geloof, cultuur, gedrag en de keuzes die wij maken in ons leven.  Belangrijk ook: plaats jezelf niet in een hokje. Lees hier hoe jij jezelf en anderen kunt bevrijden uit de beperkende hokjes waarin wij onszelf geplaatst hebben.

Projecties remmen ons om verder te groeien. Projecties van jezelf op jezelf en van anderen op jou hangen namelijk als een soort ‘energetische’ projectiejas om je heen. Deze jas straalt uit naar je omgeving. Dit is – onbewust – voelbaar voor de mensen die jij ontmoet en beïnvloedt daarmee direct het contact. Na een ruzie bijvoorbeeld kunnen de over en weer geprojecteerde gedachten de sfeer tussen jou en die ander voor een lange tijd verstoren. De lucht moet dan geklaard worden.

Een projectie gericht op een ander zegt natuurlijk niets of weinig over die ander. De beperkende gevoelens en overtuigingen die wij bij ons dragen, kleuren namelijk de bril waarmee wij kijken naar onszelf een ander en het leven. Wanneer ik bijvoorbeeld het gevoel heb dat jij mij afwijst, is dat toch mijn gevoel? Dan hoor ik complimenten ook niet en focus ik mij op de woorden die ik in kan vullen met; ‘zie je wel dat je mij afwijst’. Vervolgens projecteer ik mijn gevoel van ‘afwijzing’ op jou. Nogmaals daar kun jij last van krijgen! Volgens de kwantumfysica kun jij namelijk alleen maar datgene zien en ervaren in jouw leven wat resoneert met jou. Met ‘jou’ bedoel ik de ballast die jij bij je draagt inclusief de beperkende projecties die om je heen hangen!

Wees daarom ook voorzichtig met wat je zegt over jezelf tegen anderen. Bijvoorbeeld wanneer je onzeker bent. Diegene tegen wie je dit zegt, kan met zijn of haar projecties vervolgens dit gevoel versterken. Ook onze kinderen bombarderen wij zomaar met veel beperkende projecties en verwachtingen. In plaats van uitvliegen leven zij verder in het metaforische hokje waarin zij – vaak onbedoeld – zijn geplaatst.

Zo bevrijd jij jezelf en anderen uit de bekende hokjes

Ik ben iemand van oplossingen. Dus hoe bevrijd jij jezelf en de mensen om je heen van alle beperkende projecties. Simpel met een transformatie. Ga lekker zitten en denk even aan alle beperkende woorden en gedachten die jou nu in dat metaforische kooitje of hokje hebben geplaatst.

Zeg dan in gedachten: ‘Ik zuiver en verwijder nu alle beperkende projecties die ik en anderen op mij hebben geprojecteerd en tegelijkertijd al mijn beperkende projecties die ik op anderen heb geprojecteerd. Zuiver tevens de onwil, onvermogen en innerlijk verbod om dit te doen’.

Als je rustig of meer ontspannen wordt na 5 – 10 seconden is het gedaan. Herhaal dit af en toe omdat je nog steeds onderhevig bent aan projecties van jezelf en anderen. Neem vervolgens eventueel de stap om met jezelf aan de slag te gaan. Eenmaal bevrijd is het namelijk stukken makkelijker om de innerlijke oorzaak van je levensklachten aan te pakken. Body Mind Release helpt je gericht jouw ballast (beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en programmeringen) los te laten en het positieve weer terug te halen. Niet praten maar doen!

Share this post

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.