Plaats jezelf niet in hokje

Plaats jezelf niet in hokje

Ga in je hok

Met onze beperkende overtuigingen hebben wij de mensheid om ons heen inclusief onszelf in “projectiehokjes”. Een projectie is niets anders dan het projecteren van woorden en gedachten op anderen. “Jij bent zo!”. “Jij hebt Adhd, autisme, depressie”. “Jij bent een narcist een redder”. Jij bent zó omdat je wel of niet gevaccineerd bent. ‘Jou lukt het wel een ander niet’. Op allerlei vlakken hebben wij elkaar en onszelf zo vastgezet. Denk hierbij aan: geloof, cultuur, gedrag en de keuzes die wij maken in ons leven.  Belangrijk ook: plaats jezelf niet in een hokje. Lees hier hoe jij jezelf en anderen kunt bevrijden uit de beperkende hokjes waarin wij onszelf geplaatst hebben.

Een eerlijke vraag: wil jij in een hokje of kooitje geplaatst worden? Nee toch. Toch doen wij dit. Zowel op individueel vlak als collectief. Geloof mij deze projecties remmen jou en mij nu om verder te groeien.

Een projectie gericht op een ander zegt natuurlijk niets over die ander. Ook ik heb mensen in hokjes geplaatst. Nogmaals: mijn projecties zeggen niets over die ander. De kwantumfysica is daar duidelijk over. Ik kan namelijk alleen maar iets zien en ervaren wat resoneert met mij en de beperkende gevoelens en overtuigingen die ik bij mij draag. Deze ballast kleurt de bril waarmee ik naar mijzelf, de ander en het leven kijk.

Daarom hebben wij allemaal aspecten van al datgene wat wij op een ander projecteren. Zijn wij allemaal op een bepaald vlak een gever en een nemer, een redder of narcist, gelovig / niet gelovig of hebben wij in meer of mindere mate kenmerken van al die beschreven gedragsproblemen.

Kinderen groeien op in de kooitjes van hun ouders. Vooral in de eerste zeven levensjaren nemen deze zomaar in bepaalde mate copy & paste de beperkende overtuigingen en programmeringen van zijn of haar ouders over. In plaats van uitvliegen leven zij verder in het metaforische kooitje waarin zij geplaatst zijn.

Onze hele werkelijkheid is gek genoeg gebaseerd op het in stand houden van deze beperkende gedachtenhokje of -kooitjes. Dat geeft een verkapt gevoel van controle. Voortkomend soms ook vanuit een angst ons volle potentieel te leven

Zo bevrijd jij jezelf en anderen uit de bekende hokjes

Ik ben iemand van oplossingen. Dus hoe bevrijd jij jezelf en de mensen om je heen. Simpel met een transformatie.

Ga even lekker zitten en denk even aan alle beperkende woorden en gedachten die jou nu in dat metaforische kooitje of hokje hebben geplaatst.

Zeg dan in gedachten: ‘Ik zuiver en verwijder nu alle beperkende projecties die ik en anderen op mij hebben geprojecteerd en tegelijkertijd al mijn beperkende projecties die ik op anderen heb geprojecteerd. Zuiver tevens de onwil, onvermogen en innerlijk verbod om dit te doen’.

Als je rustig of meer ontspannen wordt na 5 – 10 seconden is het gedaan. Herhaal dit af en toe omdat je nog steeds onderhevig bent aan projecties van jezelf en anderen. Neem vervolgens eventueel de stap om met jezelf aan de slag te gaan. Eenmaal bevrijd is het namelijk stukken makkelijker om de innerlijke oorzaak van je levensklachten aan te pakken. Body Mind Release helpt je gericht jouw ballast (beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en programmeringen) los te laten en het positieve weer terug te halen. Niet praten maar doen!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Naam Therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.